"Bravo!" zahteva hitno čišćenje najveće divlje deponije u Novom Sadu (FOTO)

"Bravo!" zahteva hitno čišćenje najveće divlje deponije u Novom Sadu (FOTO)

Građanski pokret Bravo! poziva lokalne organe da očiste najveću divlju deponiju u Novom Sadu koja je, kako naglašavaju u svom saopštenju, ne samo ruglo, nego i potencijalno mesto za širenje zaraza.

Ova najveća divlja deponija u Novom Sadu nalazi se na Temerinskom putu, otprilike kod broja 4, što je nedaleko od sedišta JKP "Gradsko zelenilo".

Znamo da su razne lokalne vlasti već decenijama pokušavale da očiste i srede ovu deponiju i da u tome nisu uspele, ali ponašanje inspekcija i službi tokom vlasti naprednjaka je dovelo do toga da se sada ne može proći ni peške, ni biciklom, i da se deponija proširila do samog kolovoza stoji u saopštenju ovog građanskog pokreta.


Dodaju da su i zvanično podneli zahtev Upravi za inspekcijske poslove, Upravi za zaštitu životne sredine, gradonačelniku i Gradskom veću da se ovo hitno reši, ne samo kako bi se trenutno smeće uklonilo, već da bi se našlo trajno rešenje.

Oni ističu da je neophodno da se hitno ukloni smeće, zatim da se ogradi deo parcele koji nije ograđen, te da se postave kontejneri kako bi otpad mogao da se odlaže na propisan način. Ovo su, kako kažu, početni koraci kako bi se decenijski problem deponije rešio.

Ukoliko gradske vlasti ne nađu konkretno rešenje, mi ćemo način da ovo rešimo, jer nedopustivo je da se potencijalni otrov i zaraze šire, i da ovo bude ulaz u Novi Sad – poručuju iz GP Bravo!.

Oceni vest:
12
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • neko tamo

    pre 75 dana i 23 sata

    Odlično!!! Tako treba da se bori za Frusku goru i sume. ❤️ Nek im to bude plan takodje.

    Oceni komentar:
    0
    6
  • DM

    pre 75 dana i 15 sati

    Ljudi, uhvatite barem jednog počinioca ovog nedela, kaznite ga drastično i objavite tu kaznu da bi drugi dobro razmislili gde da bacaju njihovo smeće!! U švajcarskoj postoji policija koja samo to radi i veoma je uspešna, a kazne su ogromne!!

    Oceni komentar:
    0
    4
  • Martina

    pre 75 dana i 4 sata

    Grad Novi sad, nikad nije tako izgledalo, uzas

    Oceni komentar:
    0
    1