DIREKTOR SPENSA: Zatvoreni bazen ima najsavremeniji sistem za očitavanje količine hlora

DIREKTOR SPENSA: Zatvoreni bazen ima najsavremeniji sistem za očitavanje količine hlora

Javno preduzeće SPC "Vojvodina" ima potpisan ugovor sa Institutom za javno zdravlje Vojvodine, koji prema Zakonu jednom nedeljno vrši redovnu kontrolu ispravnosti kvaliteta vode na zatvorenom i otvorenim bazenima, stoji u saopštenju gradskog preduzeća.

Iz JP SPC "Vojvodina" su se oglasili nakon što je Gradski odbor Demokratske stranke obavestio javnost da se obratio sanitarnoj inspekciji.

GO DS: Građanima ugroženo zdravlje, na zatvorenom bazenu se kupaju u hloru

Zaposleni u tehničkoj službi, uz nadzor stručnjaka iz firme koja je ugradila najsavremeniji sistem za pripremu, kontrolu i zagrevanje bazenske vode, dnevno kontrolišu sve zakonom propisane parametre. Bazen ima najsavremeniji sistem za očitavanje količine hlora u vodi, gde se u svakom trenutku može da vidi količina hlora i temperature vode u bazenu. Danas oni pokazuju da je količina hlora u oba bazena 0,57m/l što je u graničnim vrednostima. Od kada je zatvoreni bazen počeo sa radom, 14. januara 2022. godine nije se desila havarija, koja bi izazvala povećanu koncentraciju hlora u vodi. Plasiranjem neistina unosi se nemir kod posetilaca i korisnika naših bazena, a preduzeću nanosi ogromna šteta ‒ navodi se u saopštenju koje je potpisao director JP SPC "Vojvodina" Dragan Milić.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Djoka iz potoka

    pre 797 dana i 8 sati

    Siguran sam da ovaj zna sta je savremeno

    Oceni komentar:
    1
    1
  • Đole

    pre 797 dana i 6 sati

    U spoljnom bazenu celu zimu stoji voda... u zatvorenom, prozori neoprani posle rekonstrukcije, konstrukcija krova i ventilacija stara... dobra, ali neodržavana... da li je neko prekontrolosao bar nosače cevi od ventilacije (perforirane trake), koji od isparavanja rđaju decenijama? Da li ste ih osvežili, zaštitili od daljeg propadanja? Naravno da ne... ko je vama dao Spens... bez njega će i ostati. Fušeri i obraza bez. Hlor? Niko vam ne veruje ništa. Samo da svaka prostorija ima 3 portira...

    Oceni komentar:
    2
    4