Šansa za parove: Milion dinara za kupovinu kuće

Šansa za parove: Milion dinara za kupovinu kuće

Raspisan je konkurs za dodelu bespovratnog novca bračnim parovima sa terirorije AP Vojvodine za kupovinu kuća na selu sa okućicom.

Prema konkursu, pod seoskim kućama smatraju se nepokretnosti koje se nalaze u selima izvan gradskih i opštinskih sedišta i prigradskih naselja.

Ukupan novac koji se dodeljuje po ovom konkursu je 43 miliona dinara. Učesnici i učesnice konkursa mogu da apliciraju samo jednom prijavom i za kupovinu kuće dobiju najviše milion dinara.

Pravo učešća imaju supružnici čija bračna zajednica traje najmanje godinu dana i vanbračni partneri sa trajnijom zajednicom života. U trenutku podnošenja prijave učesnici i učesnice konkursa moraju ispunjavati određene uslove.

Da bi se prijavili jedan od učesnika konkursa ne sme biti stariji od 40 godina života, da nisu u krvnom, tazbinskom ili srodstvu po usvojenju sa potencijalnim prodavcem nepokretnosti, da nisu vlasnici ili suvlasnici bilo kakve nepokretnosti i da je nisu otuđili u prethodnih pet godina, da je bar jedan supružnik ili partner u radnom odnosu, da imaju najmanje pet godina neprekidno prijavljeno prebivalište na teritoriji AP Vojvodine i da tržišna vrednost predmetne nepokretnosti ne prelazi dva miliona dinara.

U Zavodu za ravnopravnost polova kažu da je cilj konkursa podstaći razvoj ruralnih sredina, poboljšati demografsku strukturu Vojvodine i ekonomski osnažiti i povećati broj žena vlasnica nepokretnosti.

Prijave će se primati do 30. septembra 2017. godine, a obavezna dokumentacija za prijavu može se pronaći OVDE.

 

 

Oceni vest:
12
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Michal

    pre 2488 dana i 1 sat

    Super još veće super za firme iz inostranstva koje od Srbije dobijaju 1220000 po radniku!!!

    Oceni komentar:
    2
    1
  • Biljana

    pre 2486 dana i 16 sati

    Podržavam akciju treba pomoci mlade bracne parove, po meni zaboravljene su jednoroditeljske porodice kojih nema malo a zaslužuju podršku i pomoć države kao i ostale. U nekom narednm pozivu razmislite i o njima.....

    Oceni komentar:
    1
    8
  • ljubinka

    pre 2478 dana i 1 sat

    ovo je super za mlade ali da li to ima veze i sa selima blize novom sadu

    Oceni komentar:
    1
    5
  • valentina mišković

    pre 2476 dana i 3 sata

    Lepo je pomoći mladim parovima. Ali moje pitanje se odnosi na samohrane majke koje bi želele sa svojom decom otići i živeti na selu. Šta mi da radimo? Banke ne daju kredite za kupovinu kuća na selu. Zar smo osuđeni da zauvek živimo pod kirijom ili kod mama?

    Oceni komentar:
    1
    11
  • Natasa

    pre 2421 dan i 23 sata

    Imam ja kucu na prodaju u Ravnom selu,dve spavaće sobe,velika dnevn i kuhinja,sve pod laminatom i plocicama.U sklopu kuce je i kucerak sa jednom sobom od 30 kvadrata,hodnikom i kupatilom.Iza kuce je veliki vocnjak i veliko dvoriste.Kuca se nalazi u Ravnom selu opstia Vrbas.Ivana Milutinovića 23,cena 10000 eura.

    Oceni komentar:
    2
    5
  • Zoran

    pre 2304 dana i 17 sati

    Slazem se da treba pomoci a sta cemo mi sa troje I vise dece koji nemamo nista od nekretnina i imamo preko 40 a hteli bismo da konkurisemo netrebamo ovoj drzavi lepo bogami

    Oceni komentar:
    2
    6
  • Darko pestalic

    pre 2282 dana i 16 sati

    Jel moze kuća u selu conoplji

    Oceni komentar:
    0
    0
  • Ciganovic Bozidar

    pre 2282 dana i 16 sati

    Jel ima neko ko je vec konkurisao,dobio ..ili slicno?

    Oceni komentar:
    0
    0
  • Eldin

    pre 2270 dana i 14 sati

    Postojil neka sansa ako imas 3god boravka na teritoriji vojvodine..

    Oceni komentar:
    1
    0
  • Natasa

    pre 2235 dana i 14 sati

    Komentar...sta ako nismo zaposleni a zivimo na selu ja nemogu da radim jos su deca mala a muz je bolestan prima terapije on takodje nesme da radi.

    Oceni komentar:
    0
    0
  • Robertina

    pre 2222 dana i 4 sata

    Dali je to istina za taj konkurs

    Oceni komentar:
    0
    0
  • Dragana Lukanovic

    pre 2133 dana i 18 sati

    Mene zanima zasto to vazi samo za bracne drugove ja Sam samohrana majka koja zivi sa svoja dva deteta kod svoje majke I jedno of njih je bolesno ima karcinom maligni I ja bi volela da zivim na selu sa svojom decom

    Oceni komentar:
    0
    0
  • Katarina

    pre 2071 dan i 5 sati

    Cetri putakokurisala nismo dobili

    Oceni komentar:
    0
    1