Sedam predloga za izlete u blizini NS tokom majskih praznika

Sedam predloga za izlete u blizini NS tokom majskih praznika

Ove godine, s obzirom na to da su prvomajski i uskršnji praznici spojeni, veliki broj ljudi ima na raspolaganju više slobodnih dana. Očekuje se, uglavnom, lepo vreme, što treba iskoristiti za beg iz grada, pa makar on bio na jedan dan.

Dajemo vam nekoliko predloga za celodnevno uživanje u prirodi i potpuno drugačijem ambijentu od novosadskih ulica, a da pritom ne morate da putujete daleko.


RIBNJAK "BUSHIDO"

Ribnjak "Bushido" na Jegrički fasciniraće vas lepotom prirode i mirom, a raspolaže unutrašnjim i spoljašnjim prostorom. Na samo 20 km od Novog Sada, kod Temerina, možete pecati, roštiljati, družiti se... Ovde možete boraviti i svega nekoliko sati ili ceo dan, a ukoliko želite da ostanete duže, to podrazumeva dizanje šatora.


Na raspolaganju je terasa za sedenje i druženje, zaštićena od kiše i vremenskih nepogoda, ali i više punktova napolju gde se možete smestiti sa svojom ekipom. Idealno je za društva bilo koje generacije, ali i porodice sa decom.

Možete naručiti hladno piće, a gosti i sami mogu da koriste roštilj, kotliće i talandaru.


BAČKI ZOO VRT

Na svega 25 minuta vožnje od Novog Sada, nalazi se gazdinstvo u kojem se deca i roditelji mogu družiti sa domaćim životinjama, boraviti u prirodi i mnogo toga naučiti.


Bački zoo vrt
 poseduje preko 16 različitih vrsta životinja: magarce, konje, svinje, mangulice, koze, ovce, ćurke, koke, patke, zečeve, papagaje, kanarince, zebe, dijamantske galebiće, fazane, golubove...

Tokom praznika, dani kada ovde možete doći su 1. i 2, a potom 4. i 6. maj, od 10 do 17 h. Kao i svake godine, na drugi dan Uskrsa, 6. maja će biti organizovano i takmičenje u tucanju jajima, što je posebno zanimljivo mališanima.


TIHA TISA

Nadomak Novog Sada (na svega 35 km), kod Čuruga, sa dvorištem površine 1.800 m2 u kojem se nalaze najrazličitiji sadržaji za relaksiranje, rashlađivanje, odmor i razonodu, nalazi se riblja čarda "Tiha Tisa".


Na ovom mestu imate mogućnost da popijete kaficu, pivo, koktel ili ručate riblju čorbu i druge specijalitete od ribe ili sa roštilja, okruženi prelepom prirodom nad vodom, a na raspolaganju su i plaža sa ležaljkama na pesku, mini zoo-vrt i dečije igralište.


JEZERO PROVALA KOD BAČA

Najdublje jezero u Vojvodini, Provala, uređeno je za sunčanje i kupanje, sa dugom peskovitom plažom, a restoran "Bački dvor", koji se jedini nalazi na samom jezeru i svojim gostima nudi klopu, piće, užitak u hladu i smeštaj u sobama.


Na plaži se nalazi i dečije igralište sa ljuljaškama, klackalicama, toboganom. Postoji i uređen prostor za kampovanje. Jezero je bogato ribom, pa su pecaroši često viđeni.


BAČKOTOPOLSKO JEZERO

Na sat i po vremena od Novog Sada, kod Bačke Topole, nalazi se jezero poznato i kao Zobnatičko. Šljunkovita plaža, ali i travnati delovi za sunčanje i odmaranje u hladu, doprinosi da jezero površine 226 hektara i dužine oko 5 km (duplo veće od Palićkog) predstavlja pravi raj za za odmor u prirodi.

U hladovitom delu nalazi se i veliko dečije igralište, sa trambolinom, ljuljaškama i penjalicama, a ostali  delovi omiljeni su društvima koji roštiljaju ili prave kotlić. Takođe su na raspolaganju i razni sportski tereni, te svako može da nađe zabavu kakva mu najviše prija.


Ukoliko, pak, više volite da konzumirate gotovu hranu, na štandovima vas čeka veliki izbor: langoš, pica, roštilj, kukuruz, sladoled, krofnice, palačinke... Postoje i restoran i čarda, a urbanizovani deo jezera načičkan je kafićima, pa možete napraviti ugodnu pauzu od sunca u hladu, uz kafu, limunadu, pivo i druge osvežavajuće napitke.


JEZERA FRUŠKE GORE

Fruška gora obiluje mirnim vodama pogodnim za plivanje, pecanje, posmatranje ptica ili, prosto, lenjo uživanje u prijatnom ambijentu.

Naša zelena lepotica krije 16 veštačkih jezera, od kojih je 13 izgrađeno za potrebe navodnjavanja i sprečavanja plavljenja obradivih površina. Većina njih je na pristojnoj razdaljini od Novog Sada (30 do 60 kilometara) pa ako krenete ujutru, možete sebi priuštiti obilazak nekoliko lokacija. Tu su Šatrinačko jezero (Međeš), Dobrodol, Pavlovačko jezero – Kudoš, Borkovačko jezero, Bruje, Moharač, Sotsko jezero...


IZLETIŠTA NA FRUŠKOJ GORI

Većina izletišta u blizini grada je uređena i nalaze se uglavnom kraj saobraćajnica, u blizini ugostiteljskih objekata i kulturno-istorijskih spomenika.

Pogledajte detaljnije naše predloge, među kojima su Popovica, Iriški venac, Stražilovo, Andrevlje, Letenka, Testera, Brankovac, Zmajevac...

Oceni vest:
9
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Neko tamo

    pre 20 dana i 12 sati

    Uskoro necete imati gde da uzivate u prirodi za prvomajske praznike kad poseku svu Frušku goru.

    Oceni komentar:
    1
    11
  • Životinja ostaje životinja

    pre 20 dana i 11 sati

    A onda će naplaćivati ekološke karte za ulaz na goleti Fruške Gore.
    Ne brini, ubrzo će sve ovo prestati. Kao što će svetske multinacionalne kompanije koje vladaju sa 70% svih žitarica i truju ljude glifosatom bačenim u vreme žetve da na brzinu dozre zrno i osuši se biljka, a posle optuže gluten za to i kupe nauku da nam kaže kako smo glupi a oni, eto pametni.... nestaće tek kada nestanu žitarice.
    Sa radioaktivnim kišama, kad budemo mogli samo da ih gledamo.
    Sve je to suđeno. Redovi za paradajz.

    Oceni komentar:
    0
    7
  • Neka ostane zabeleženo

    pre 19 dana i 15 sati

    Hteo bih da izrazim svoj protest, što mi je Javni Servis RTV1 prekinuo gledanje filma "Dnevnik Mašinovođe", jer im je neko u ovoj neslobodnoj zemlji naredio da to urade, i puste prenos Skupštine i nekih gluposti koje je Vučević počeo da priča, a koje nisam čuo niti me zanimaju.
    Pretplata mi se redovno otima, jer ne želim da je plaćam.
    Sve ovo se desilo na Praznik Rada, kada me nisu ispoštovali kao radnika sa 41 godinom rada.
    Želim da vidim zabavu na televizije, i nikakve političke proipagande!

    Oceni komentar:
    2
    8
  • Naprdnjacka Smrdija

    pre 18 dana i 14 sati

    Realno nisi ga ni trebao gledati, SNS djubre kao i sam Ristovski… :)))

    Oceni komentar:
    1
    3
  • Dobar je to film

    pre 18 dana i 10 sati

    Ne slažem se. To je dobar film. Težinu njegovog sarkazma ne može svako razumeti, a naročito ne Srbi, kojima je sarkazam stran.

    Oceni komentar:
    2
    1