Besplatan pregled dojki danas i sutra ispred "Promenade"

Besplatan pregled dojki danas i sutra ispred "Promenade"

Nakon što su u subotu i nedelju besplatno pregledane žene u Kisaču, danas i sutra će to moći da urade i Novosađanke od 25 do 45 godina.

U ponedeljak, 2. i u utorak, 3. oktobra, od 12 do 18 časova, u sklopu projekta "Prevencija raka dojki – Budi hrabra 2", koju organizuju Asocijacija za unapređenje zdravlja, Udruženje "Žena uz ženu", uz podršku Uprave za zdravstvo Grada Novog Sada, žene od 25 do 45 godina imaće mogućnost da obave ultrazvuk dojki u specijalnom vozilu koje će biti postavljeno ispred Tržnog centra "Promenada"

Žene koje budu došle na pregled dobiće i edukaciju za samopregled dojki i zdravstvene savete od tima lekara specijaliste radiologa i master strukovne medicinske sestre.

Predsednica Asocijacije za unapređenje zdravlja Vesna Imbronjev ističe da je cilj akcije da se žene oslobode straha od odlaska na preglede i da se podigne svest žena o značaju prevencije faktora koji utiču na nastanak raka dojki.

Podsećamo, danas i sutra će biti organizovane i kontrola šećera iz kapi krvi, merenje krvnog pritiska i pulsa.. za starije Novosađane na dve lokacije:

Besplatni pregledi povodom Međunarodnog dana starijih

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Aleda

  pre 60 dana i 23 sata

  Koja diskriminacija, a zene preko 45 i mladje od 25 godina ne treba da se pregledaju?
  Sram da vas bude.

  Oceni komentar:
  7
  21
 • Biljana

  pre 60 dana i 22 sata

  A zašto samo do 45,one posle ne treba da se kontrolišu? Kakva je to podela, na one koje treba da bude zdrave i one koje ne trebaju. Ja da 52 ne mogu da dobijem pregled?!? Sram vas bilo.

  Oceni komentar:
  6
  27
 • Vidosava

  pre 60 dana i 22 sata

  Od koliko sati je pregled.?

  Oceni komentar:
  0
  0
 • Vidosava

  pre 60 dana i 22 sata

  Od koliko sati je pregled.

  Oceni komentar:
  1
  1
 • Poštovana Biljo

  pre 60 dana i 20 sati

  Zato što se do 45 godina očekuje rađanje dece. Dakle, upotrebljive su u pogledu državnog gledanja na radne.... pregaoce?
  Ostali, starije od 45, ne samo da izgleda po državi nemaju pravo da rađaju, već verovatno nemaju prava ni na seks, jer su zastarele.
  Ja to kažem otvoreno, iz iskustva zastarelosti, a struka, vlast i država samo to neće direktno da vam kažu.
  Jer nam država počiva na onom - kobajagi, pravimo se da je...

  Oceni komentar:
  4
  8
 • Disko kugla

  pre 60 dana i 16 sati

  Poštovane dame sa "sram vas bilo" komentarima: Ultrazvuk dojki se preporučuje ženama do 45-50 godina starosti. Nakon toga, savetuje Vam se mamografija. Iz tog razloga se navodi starosna granica. Ova akcija je pokrenuta od strane malih udruženja i oko 100 žena u ova dva dana im je kapacitet. Ja sam recimo zahvalna što mlade devojke, studentkinje našeg grada, koje još uvek ne rade, mogu dobiti priliku da se besplatno pregledaju. Sram VAS bilo što uvek nađete razlog da kudite dobre stvari.

  Oceni komentar:
  1
  27
 • Tina

  pre 59 dana i 16 sati

  AJd smirite se, mamograf za starije žene bude češće nego UZ za žene 25-45. Ovo je prvi put da vidim da su UZ pregledi za mlađe od 45, a pratim redovno ove akcije. Mamografi za mlađe žene se ne rade.

  Oceni komentar:
  2
  0
 • Dora

  pre 59 dana i 9 sati

  @Tina: http://www.mojnovisad.com/vesti/karavan-budi-hrabra-pregledaj-se-krece-u-subotu-ispred-promenade-id49810.html ovo je od prošle godine, a bilo je i ranije...

  Oceni komentar:
  2
  0
 • Beše nekad pojam lekar

  pre 59 dana i 5 sati

  Gospođe iz "struke", koje grdite narod:
  Imajte na umu, da na brojnim primerima poteza vas iz struke, narod ima razloga da sumnja u Vaš rad, jer ste večito na strani sistema i svetskog sistema, vojnici SZO.
  A retko na strani pacijenata, što bi vas onaj stari čika Grk podsetio.
  No, više ne treba ni ime da mu pominjemo.
  1 na 10 lekara pamti Hipokrata.
  Ostalih 9 imaju specijalizaciju - Komercijalnog smera!

  Oceni komentar:
  0
  1
 • Doktor

  pre 56 dana i 23 sata

  Kada neko nesto (besplatno) organizuje, valjda on ima pravo i da diktira uslove. Drugo, starosna granica je određena strukom, jeste arbitrarna, ali je takva. Svako moze u DZ da se pregleda , čemu tolika guzva sada oko jedne jednostavne akcije....jednog lepog i simbolicnog gesta?

  Oceni komentar:
  0
  0
 • Najgore vesti su iz škola

  pre 56 dana i 21 sat

  Doktore, ne posmatrate to sa stanovišta pacijenta, koji gde god da krene u 90% slučajeva ne dobija ono po šta je krenuo. Tako nam je sada.
  Kada se organizuje jedna praktična akcija, u kojoj prijavljeni uvek dobiju ono po šta su krenuli, onda ljudima nije svejedno kada se tu pravi bilo kakav oblik segregacije.
  Recimo, dele u centru sadnice bora, na primer. I objave da samo Futožani mogu dobiti te sadnice.
  Otprilike, to je takva reakcija naroda.
  Složićete se, da je poverenje u "one iznad" opalo.

  Oceni komentar:
  0
  1