Delegacija Grada Novog Sada u poseti Ningbou

Delegacija Grada Novog Sada u poseti Ningbou

Na Forumu gradonačelnika Кina – CIEZ 2019 u kineskom gradu Ningbo, koja je pre svega posvećena ogromnom državnom projektu Narodne Republike Кine 16+1, delegaciju Grada Novog Sada čine predsednik Skupštine Grada Novog Sada, Zdravko Jelušić i član Gradskog veća za privredu, Milorad Radojević.

Bila je ovo prilika da domaćini pred gradonačelnicima i vođama delegacija iz 16 evropskih država predstave svoje programe saradnje u okviru ovog projekta. Takodje, bila je prilika da se predstave potencijali gradova učesnika. Domaćin konferencije, Grad Ningbo, posvetio je posebnu pažnju Gradu Novom Sadu organizacijom specijalnog prijema za članove delegacije od strane Jiankang Vanga, zamenik direktora stalnog odbora Narodnog Кongresa Grada Ningbo, javljaju iz Skupštine grada.Domaćini su istakli važnost Republike Srbije i Grada Novog Sada u njihovoj viziju projekta 16+1, što je i naglašeno na sastanku predstavnika Grada Ningbo i gradonačelnika Grada Novog Sada Miloša Vučevića, koji je održan u Novom Sadu u pripremi Foruma.

Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić se zahvalio domaćinima na posebnoj pažnji i uvažavanju sa uverenjem da će budući odnosi biti na još višem nivou kada su u pitanju četiri oblasti, i to: privreda, kultura, sport i obrazovanje, navodi se u saopštenju iz Gradske kuće.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan