Dobro jutro, Novi Sade, festivalski grade

Dobro jutro, Novi Sade, festivalski grade

Posle nekoliko vrelih dana, umeju i oblaci da nas obraduju, a da li će osim malo više hlada, doneti i osveženje, videćemo.

Vremenska prognoza kaže da će biti nekoliko stepeni niže nego juče pa, nakon trenutna 22°C, temperatura u toku dana ne bi trebalo da pređe 28. podeok (u hladu).

Ako ne bude kiše, biće to lepo vreme za dva festivala koja danas počinju u Novom Sadu i trajaće do nedelje. Pod sloganom "Gde šapuće Dunav plav", 65. Junski programi Zmajevih dečjih igara ove godine će biti u znaku važnih jubileja velikana literature za decu i mlade, Duška Radovića, Arsena Diklića, Miroslava Antića. 

Zmajeve dečje igre od 6. do 12. juna


Autonomni Festival Žena – AFŽ
 po treći put se održava u Novom Sadu. Na bogatom programu su razgovori, predstave, koncerti, bazari, izložbe – danas u 18 sati, otvara se izložba Zombijane Bones koja će biti prodajna, a prihod od prodatih radova ide SOS ženskom centru i Centru za prevenciju samoubistva Srce. U 21 sat, kod Bulevar Buksa, čekaju nas Ida Prester &"Lollobrigida".

Treći AFŽ – Autonomni festival žena od 6. do 12. juna u Novom Sadu

Kliknite na sliku za veću rezoluciju

Servisne informacije

Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu za poslednjih 48 sati rođena je 31 beba  11 devojčica i 20 dečaka, od čega je jedna porodilja na svet donela blizance muškog pola. Čestitamo!

Struje nema u delu Sremske Kamenicebez vode su Liparije, a bez tople vode deo Novog naselja.

Pored izmena režima saobraćaja o kojima smo pisali prethodne sedmice, od danas su promene u Stratimirovićevoj ulici i na Bulevaru oslobođenja.

Izmena režima saobraćaja u Stratimirovićevoj ulici

Od ponedeljka privremena izmena saobraćaja u delu Bulevara oslobođenja


"Prelistavanje"

Maturantima koji su u subotu slavili završetak školovanja u Hotelu "Park", zbog požara je zamalo preselo veselje, imali smo još dojava o postavljenim bombama, a i gorivo je opet poskupelo.

VIDEO: Goreo hotel "Park", maturanti na vreme evakuisani

Zbog dojava o bombi evakuisani tržni centri "Promenada" i "Merkator"

Poskupeli dizel i benzin


Navigator

Današnja dešavanja potražite OVDE i uživajte.

Oceni vest:
6
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan