Dobro jutro, Novi Sade na točkovima

Dobro jutro, Novi Sade na točkovima

Ako ste se u subotu slučajno, a što da ne i – namerno, zateki na gradskim ulicama, velika je verovatnoća da ste "zakačili" bar jedno zanimljivo dešavanje "na točkovima".

Kao što smo i najavili, evergreen vespe su se, nakon izložbe na Trgu republike, provozale gradom, a stigle su i do Sremskih Karlovaca. Ovaj zanimljiv događaj trajao je tri dana, a izmamio je simpatije Novosađana.

FOTO: Vespe okupirale Novi Sad


Subota je bila rezervisana i za, već tradoicionalni Sajam automobilčića – raj za kolekcionare na kojem je, prema rečima organizatora, bilo izloženo čak 30 hiljada eksponata. Oni su zauzeli plato Spensa, a uživali su i ljubitelji mini oldajmera, njujorških taxija, ali i najbržih četvorotočkaša.

FOTO: Sajam automobilčića okupio kolekcionare iz region


Da će "Novosadska kritična masa" živeti pokazalo nam je više od hiljadu mališana koji su se, u pratnji odraslih, nakon skupa u Limanskom parku, uz zvuke biciklističkih zvona, provozali Limanom i završili vožnju na delu platoa Spensa kod "Promenade". Nepreglednu kolonu snimali smo skoro 10 minuta, iskreno oduševljeni što su roditelji odlučili da im deca Svetski dan bicikla provedu baš na ovaj način:


Točkovi i šine

Mnogi naši sugrađani u subotu su se uputili u Beograd na, peti po redu, protest "Srbija protiv nasilja" – neki automobilima, uglavnom "ekološki" – punih kapaciteta, a železnički saobraćaj ovih dana doživljava renesansu i one malo starije seća na osamdesete i devedesete, kada su vagoni bili (pre)puni, ali ništa nije bilo teško. 

FOTO i VIDEO: Na petom protestu "Srbija protiv nasilja" ostavljene poruke predsedniku Vučiću 


Nedelja

U nedelju je na Trgu slobode, uz druženje sa Novosađanima, obeležen Dan MUP-a, a konačno smo čuli i da je neko uhapšen zbog lažnih dojava o bombama.

FOTO: Trg slobode u znaku Dana policije 

Krivična prijava za tinejdžera iz Novog Sada zbog lažnih dojava o bombama


Krajnje je vreme da razgovor sa psiholozima postane nešto što nije sramota i da se, možda, na neki način i uvede kao nešto što je neophodno za sve uzraste jer, kad dete od 16 godina, pored svega što se desilo u poslednjih mesec dana, dojavljuje da su u osnovnim školama postavljene eksplozivne naprave, onda ozbiljno treba da se zabrinemo.

Tradicija se nastavlja

Zmajeve dečje igre održaće se 66. put u Novom Sadu i okolini, od 5. do 11. juna.

Više ovakvih, a manje igara na telefonu i kompjuteru, više Zmaj Jovinih stihova, a manje od onih koji su gostovali u beogradskoj školi. Više ljubavi, a manje raspirivanje mržnje, posebno sa najviših mesta jer, gospodo, i vi imate decu, razmislite kakvu državu im ostavljate.

Upozorenja

Da ne biste pokisnuli, pratite šta kažu meteorolozi, a da ne biste naišli na zastoj u saobraćaju ili ostali bez vode, čitajte naše servisne informacije.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan