Dobro jutro, Novosađani, podržavate li novosadski Survivor kamp?

Dobro jutro, Novosađani, podržavate li novosadski Survivor kamp?

Znate li da aktivni građani Novog Sada od preksinoć dežuraju na Šodrošu?

Već smo pisali o razlozima zbog kojih su se odlučili na taj korak i poručili da će učiniti sve što je u njihovoj moći da očuvaju poslednje autohtono šumsko područje u Novom Sadu jer, prema njihovim rečima, seča šume koja se dogodila je protivzakonita. 

Dobro jutro, Novi Sade, grade posečenih stabala

FOTO i VIDEO: Građanski aktivisti brane Šodroš, dežuraće da spreče seču stabala


Dobrodošli su svi građani Novog Sada kojima je stalo do toga da im se pridruže, a poziv je upućen i organizacijama civilnog društva, ali i strankama. Juče su se pozivu odazvali predstavnici političke organizacije ZAJEDNO, Biljana Stojković i Nebojša Zelenović. 


Takođe, aktivisti su najavili da će, dok borave u šumi, čistiti okruženje, organizovati  izložbe i kreativne radionice, predavanja i tribine, a i zabaviti se u vodi i pored vode. 


Borba za očuvanje jednog posebnog zelenog "gospodina" u godinama, ali i njegovog okruženja, dešava se i u Ulici Modene. Da li vam se čini da je ovo sve što nam se događa ipak preterano i, ako je tako, koga smatrate odgovornim?

APV: Koprivić i Tanurdžićeva palata ugroženi jer Grad ne sprovodi mere zaštite tokom izvođenja radova u Ulici Modene


Servisne informacije

Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu za poslednja 24 sata rođeno je 18 beba  devet devojčica i devet dečakaČestitamo!

Struje nema u delovima Novog Sada, Kovilja i Sremskih Karlovaca, a bez vode su danas stanovnici Kaća i to čak 10 sati, a i pojedini Novosađani.

Deo Kaća u utorak 10 sati bez vode


Od juče su zatvorene još tri ulice u centru, a izmenjen je režim saobraćaja i u delu Novog naselja.

Ambulanta na Novom naselju se vratila u redovan režim rada.

Prelistavanje

Juče smo se bavili sezonskim poslovima za mlade i privatnim srednjim školama u Novom Sadu, ali vašu pažnju je ipak najviše privukla vest koja se odnosi na potopljeni šlep star više od 100 godina koji je izvađen iz Dunava.

ISTRAŽUJEMO: Koje sezonske poslove mogu da obavljaju novosadski srednjoškolci i studenti

PRIVATNE SREDNJE ŠKOLE U NOVOM SADU: Kompletan adresar i ponuda

"Fantomska" olupina izvađena sa dna Dunava kod Novog Sada

Oceni vest:
7
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • TROVANI SMO

  pre 739 dana i 18 sati

  Podržavam, naravno.
  Srbija je inače trovana iz vazduha, NATO avionima, poslednja "pustinjska kiša", pred padanje kiše su oblaci zaprašeni agensom. EU idioti su o tome obavestili Vučića, kao vid pritiska šta mogu da nam rade i bez bombardovanja. Nakon toga su svim laboratorijama u Srbiji zabranili toksikološke analize. Rezultati su stigli iz 3 laboratorije van Srbije, što direktno ugrožava vlast koja je ćutala i nije ništa činila. TV Happy je sve iznela, sa papirima.

  Oceni komentar:
  3
  3
 • Novosađanka

  pre 739 dana i 16 sati

  Molim da mi neko objasni zasto su novosadjani protiv aktivista i za secu drveca i dalje betoniranje i gradnju jer meni nikako nije jasno. Zasto je aktivista tako malo i zasto ih vecina gradjana mrzi? To su samo mladi koji zele vise zelenila, prirode, manje betona, zasto je svima to toliko uzasno i iritantno? Ne razumem. Ako zelite po svaku cenu da se grad siri, vec nemamo dovoljno parkinga, gradskog prevoza i svi su nervozni i besni, guzve i beton su svuda.Da li treba da se sirimo po svaku cenu?

  Oceni komentar:
  1
  6
 • Neće biti mirna budućnost nikom

  pre 739 dana i 14 sati

  Nisu Novosađani, već došljaci iz kamena i zelenike.
  Oni bi da naprave betonske planine i nešto malo zelenike da posade, da ih podseća na rodni krš. Zato su za genocid stabala.
  Izgleda se ovde građani ne mogu dogovoriti za miran život.
  Uostalom, šta očekivati od grada u kome psi laju 20 sati na dan, osim kad oni spavaju, a fekalije imaš na 1-2m celom dužinom ulice Alekse Šantića.
  Ljudski, dostojan život?

  Oceni komentar:
  2
  4