INSPEKCIJA: Sledi topljenje snega i leda, postavite zapreke i upozorenja na vreme

INSPEKCIJA: Sledi topljenje snega i leda, postavite zapreke i upozorenja na vreme

S obzirom na to da će narednih dana uslediti povećanje temperature i naglo topljenje snega i leda, Gradska uprava za inspekcijske poslove poziva građane Novog Sada da blagovremeno postave odgovarajuće zapreke i znakove radi upozorenja od mogućeg obrušavanja snega i leda sa krovova zgrada, javljaju iz Kabineta gradonačelika

Kako se navodi u saopštenju, na osnovu odredaba Odluke o uređenju Grada ("Sl. list Grada Novog Sada" br. 67/17) preduzeća, ustanove i druga pravna lica i preduzetnici dužni su da uklanjaju sneg i led sa trotoara, prilaznih puteva i staza ispred objekata u kojima se obavlja delatnost i da ih, u slučaju poledice, posipaju odgovarajućim materijalom, od kolovoza do objekta u kojem se poslovni prostor nalazi, kao i da uklanjaju sneg i led sa krova objekta, ako predstavlja opasnost za prolaznike i sam objekat, dok se ista obaveza odnosi i na stambenu zajednicu, odnosno vlasnike ili zakupce stanova i porodičnih zgrada ili kuća.

Кada nije moguće uklanjanje snega i leda sa krovova zgrada, pravna lica, preduzetnici i fizička lica, dužni su da blagovremeno postave odgovarajuće zapreke radi obilaženja ugroženih delova na trotoaru.

- Gradska uprava za inspekcijske poslove, putem komunalnog inspektora, ima zakonsku obavezu da vrši nadzor nad sprovođenjem odredaba navedene Odluke, a nepostupanje po istim iziskuje pokretanje inspekcijskog nadzora, odnosno prekršajnog postupka – kaže se na kraju saopštenja iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan