JKP "Stan" počinje zamenu neispravnih sijalica javne rasvete

JKP "Stan" počinje zamenu neispravnih sijalica javne rasvete

U sredu, 26. februara, počinje akcija zamene svih neispravnih sijalica javne rasvete na teritoriji Novog Sada

Plan je da u narednim nedeljama ekipe preduzeća obiđu ceo grad i zamene sve koje više ne valjaju.

Кako za „Dnevnik” navodi direktor JКP "Stan" Ivan Radojičić, u akciju je uključena i Inspekcija za komunalne poslove, Uprava za građevinsko zemljište i investicije, kao i svi predsednici mesnih zajednica.

Napravljen je operativni plan svih naselja, svaku noć će se obilaziti teren i na taj način evidentirati neispravne sijalice, nakon čega sledi njihova zamena – istakao je Radojičić, i dodao da je obilazak terena započeo sinoć.

On je naveo da akcija kreće od užeg centra pa će se širiti ka prigradskim naseljima te bi za nekoliko nedelja sve trebalo da bude gotovo.

Iz budžeta Grada u 2020. godini izdvojeno je 98.000.000 dinara za održavanje javne rasvete i zamenu sijalica, kao i za kompletnu nabavku materijala. Radojičić naglašava da su prošle godine, kada su na raspolaganju imali 72.000.000 dinara, obavili sve što je bilo planirano. On dodaje da su ove godine, osim redovnog održavanja, sastavili i plan mera koje će za cilj imati unapređenje funkcionisanja javne rasvete, poput izmeštanja ormara javnog osvetljenja iz trafostanica, prenosi "Dnevnik".

Ivan Radojičić navodi da JКP "Stan" od sugrađana dobija brojne pozive svih vrsta, ali da intenzitet svetla u nekoj ulici ili broj svetiljki ne zavisi od "Stana" nego od Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije po čijem nalogu oni obavljaju poslove javne rasvete. Кada je u pitanju demontaža novogodišnje rasvete, Radojičić otkriva da su njihovi radnici u toku dve nedelje poskidali kompletnu novogodišnju rasvetu te da je demontaža u potpunosti završena juče.

PRIJAVA TELEFONOM: Iz Javnog komunalnog preduzeća "Stan" apeluju na sve građane da, ukoliko u svom naselju imaju neku neispravnu sijalicu, to prijave pozivom na broj 0800 300 330. Ekipe će, u što kraćem roku, izaći na teren.

Detaljnije o situaciji s javnom rasvetom u Novom Sadu pročitajte na sajtu novosadskog "Dnevnika".

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ljiljana

  pre 680 dana i 23 sata

  Zašto nema ulične rasvete u Veterniku , Fruškogorska ulica...celu noć nije bilo rasvete..

  Oceni komentar:
  0
  0