Kolone vozila  iz Mađarske i Hrvatske na ulazu u našu zemlju

Kolone vozila iz Mađarske i Hrvatske na ulazu u našu zemlju

Kilometarske kolone vozila zabeležene su danas na graničnim prelazima, na ulazu u Srbiju iz Mađarske i Hrvatske, a glavni razlog za to su nove mere i obavezan negativan PCR test pri ulasku u našu zemlju što stupa na snagu od 20. decembra, piše Blic.

Naime, od jutros na svim Fejsbuk grupama građani koji žele da uđu iz Srbiju iz inostranstva prijavljuju da su kolone kilometarske, te da se čeka i po tri sata što se može videti i na kamerama sa graničnh prelaza.

Vlada Srbije propisala je novu meru obaveznog negativnog PCR testa pri ulasku u našu zemlju za sve građane, pa i naše koji žive u inostranstvu. To je izazvalo opštu pomamu, pa su svi požurili da pre mera dođu u zemlju.

Razlog više je i Sveti Nikola koji se slavi sutra, te su neki građani požurili i danas krenuli put Srbije ne bi li slavu proslavili u svojoj zemlji.

Sudeći po fotografijama sa Horgoša i Batrovaca , ovog petka će u Srbiju “uplivati” na hiljade ljudi, najviše iz Hrvatske, a dodatni razlog je i karantin koji vlada u zemljama iz kojih dolaze.

Podsetimo, nove mere stupaju na snagu 20. decembra i trajaće do 10. januara, a one znače da stranci koji žele da uđu u Srbiju biće potreban negativan PCR test, ne stariji od 48 sati, dok državljani Srbije ukoliko nemaju taj test, moraju da idu u izolaciju deset dana.

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan