KON: Nadam se da neće doći do popuštanja mera pre Sretenja

KON: Nadam se da neće doći do popuštanja mera pre Sretenja

Član Kriznog štaba, epidemiolog izjavio je večeras da ni u kom slučaju nije realno popuštanje epidemioloških mera i da u ovoj situaciju to ne bi smelo.

Predrag Kon je napomenuo da Krizni štab jeste počeo da raspravlja koji bi kriterijumi trebalo da budu da bi se o tome uopšte pričalo i da smo daleko od tog kriterijuma, prenosi RTS. Prema njegovim rečima, popuštanje mera, što se tiče medicinskog dela Kriznog štaba ne bi trebalo da bude na dnevnom redu.

− Nije svejedno da li je radno vreme dva sata duže. Za sada, bar do februara, nadam se da se neće ništa menjati, a mislim da do Sretenja ne bi trebalo ništa da se menja. Danas jeste došlo do blagog skoka zaraženih, ali ako se to ponovi nekoliko puta, onda bi mogli reći da je blagi porast. Zadovoljan sam odzivom građana za vakcinaciju i veoma je značajno da nemamo zastoj u tom snabdevanju, a vaccine za drugu dozu su spremne. Vakcinacijom do milion ljudi štitimo živote, a kasnije, kad počnemo i više da se vackinišemo onda ćemo postupno početi da isterujemo virus sa ovih prostora. Ako dostignemo tu vakcinisanost, onda taj virus nema gde da se zadržava. Pojavljivaće se svakako, ali neće imati snagu da razvije epidemiju − istakao je Kon.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan