Nastavlja se štrajk u pošti, danas nova runda pregovora

Nastavlja se štrajk u pošti, danas nova runda pregovora

Pregovori o povećanju plata radnicima u JP "Pošte Srbije" nastavljaju se danas, nakon što proteklih dana nije postignut dogovor o procentu povišice.

Na poslednjem sastanku s predstavnicima vlasti, zaposlenima u JP "Pošte Srbije" ponuđeno je povećanje plata od 13,1 odsto za radnike sa srednjom stručnom spremom i 6,1 odsto za radnike sa višom stručnom spremom.

Međutim, kako je za Radio 021 izjavio Tomislav Mandić, glavni poverenik Samostalnog sindikata poštanskih radnika za Novi Sad, to povećanje ne bi približilo njihove plate republičkom proseku pa je ponuda Vlade odbijena.

Mi smo sinoć održali sastanak radnika ispred glavnog poštanskog centra u Beogradu gde smo doneli jednoglasnu odluku da ponudu odbijemo i da nastavimo sa obustavom rada bez obzira na posledice – rekao je Mandić za 021.rs, i dodao da se od danas štrajku pridružuje još više radnika. 
Oceni vest:
5
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Biljana

    pre 1620 dana i 21 sat

    Sramota,Pitam sve radnike u Poštama,Dali se plaše Božje kazne,ja kažem da svaku suzu će osetiti na sebi

    Oceni komentar:
    30
    5
  • Milorad Pantović

    pre 1620 dana i 20 sati

    Sve podrške ştrajkačima - izdržite do kraja!

    Oceni komentar:
    8
    14
  • Srdjan

    pre 1620 dana i 19 sati

    Sramota! Salterski radnici strajkuju iako sede u toplim prostorijama i kuckaju.Posao nasledjen od roditelja, trinaesta plata,drzavna firma sa svim benefitima i kukaju. Ok je da se pobune oni koji tegle pakete od 100gr do 20kg ,kisnu,samara ih vetar,bije ih sunce ali salterski radnici neka se stide.

    Oceni komentar:
    8
    18
  • Mata

    pre 1620 dana i 19 sati

    Ja znam da je postar iz moje zgrade dok nije otisao u penziju kupio tri stana.

    Oceni komentar:
    17
    3
  • Srki

    pre 1620 dana i 18 sati

    Trebalo bi da isplate penzije ljudima. Pa nek nastave strrajk slobodno.

    Oceni komentar:
    10
    3
  • Srdjan

    pre 1620 dana i 4 sata

    Kome se ne svidja nek da otkaz i nadje drugi posao,nisam ni jedna politicka opcija(niti SNS bot),vec besan gradjanin kome kasni posiljka iz USA.Svi vi koji ih branite,procitajte recenzije na google za skoro svaku postu su ocene oko 1-1.5 sto znaci da su gradjani ne zadovoljni.Na zapadu ima ko to cita komentare i trudi se na unapredi poslovanje i kome eventualno mozete da se zalite zbog loseg iskustva a kod nas su navikli na komunisticki sistem,vise su na pauzi nego na salterima(obicno 2 od 4 rade),neljubazni,mrzovoljni,ni malo profesionalni,uvalili se na drzavne jasle i resili probleme,a nas korisnike ko J**e.Pravda se isteruje na izborima a ne preko ledja obicnih gradjana.

    Oceni komentar:
    7
    3
  • Milovan

    pre 1619 dana i 21 sat

    Nek svi idu kuci i tako nista ne rade. Puno su bolje privatne brze poste. Ovi samo nesta izvoljevaju i sada imaju prevelike plate.

    Oceni komentar:
    7
    3
  • Joker

    pre 1619 dana i 20 sati

    Ovde botova more.. Biljana sram Vas bilo ,ko ste vi da pricate o suzama . Bozja kazna zato sto strajkuju? da li ste normalni ?

    Oceni komentar:
    1
    11
  • miskin

    pre 1619 dana i 13 sati

    Zamišljam kako će nam od sada poštu donositi prokleti i uplakani poštari. Postoji slična priča u jednom fantastičnom južnoameričkom romanu. Ne znam da li ga je gospođa Biljana čitala, ili je ponesena predprazničnom euforijom, malo popila.

    Oceni komentar:
    0
    1