Nastavljena akcija "Sadimo sada za budućnost Novog Sada"

Nastavljena akcija "Sadimo sada za budućnost Novog Sada"

Akcija ozelenjavanja "Sadimo sada za budućnost Novog Sada", koja se sprovodi u organizaciji Gradske uprave za zaštitu životne sredine, Javno-komunalnog preduzeća "Gradsko zelenilo" i Radne grupe "Zelena stolica", uz podršku društveno-odgovornih kompanija nastavljena je danas sadnjom drveća na Novom naselju.

Zamenica načelnika Gradske uprave za zaštitu životne sredine Andrijana Čapko učestvovala je u sadnji drveća i tom prilikom naglasila da će, u stambenom bloku okruženom ulicama Stevana Hristića, Partizanskih baza i Svetozara Ćorovića, danas biti zasađena ukupno 31 sadnica javora, omorike, crnog bora i hrasta

Ova akcija trajaće do 2027. godine do kada je planirano da bude zasađeno 6000 sadnica na javnim zelenim površinama, koje će unaprediti zeleni fond Grada Novog Sada, ekološku održivost i kvalitet života građana – rekla je Čapko. 

Direktor za komunikacije i odnose sa javnošću "OTP banke" Milena Mićanović je naglasila da je njihovoj kompaniji izuzetno značajno da podrži akcije koje se tiču ozelenjavanja grada. 

Zaštita životne sredine je jedna od strateških aktivnosti koju smo usvojili i nastojimo da što više doprinesemo očuvanju naše planete, a jedan od najefikasnijih načina za to je upravo pošumljavanje i ozelenjavanje – istakla je Mićanović. 

Predstavnik "Zelene stolice" i direktor Udruženja "Zeleni Sad" Miloš Stojanović je istakao da im je plan da u narednom periodu ozelene što više dvorišta vrtića i škola

Pozivam sve vrtiće i škole koje žele da ozelene svoja dvorišta, da se jave putem mejla ili telefonom, a sve podatke mogu pronaći na sajtovima www.zelenisad.com i www.zelenastolica.com – naglasio je Stojanović.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan