Novi protest protiv policijske represije danas u 19 sati ispred novosadskog suda

Novi protest protiv policijske represije danas u 19 sati ispred novosadskog suda

U pozivu na protest pod nazivom "Tražimo krivičnu odgovornost za policajce i nalogodavce", navodi se da je istekao rok koji je dat policiji i tužilaštvu da se izjasne povodom prebijanja mladića na biciklu za vreme protesta u Novom Sadu 8. jula.

Skup je najavljen za 19 sati ispred Osnovnog javnog tužilaštva u Sutjeskoj 3 jer je, kako kažu organizatori, "za sada krivična prijava podneta samo protiv jednog policajca, a u napadu na mladića sa smetnjama, kako i snimci pokazuju, učestvovalo je njih trojica".

Javnost traži odgovornost za sve policajce koji su učestvovali u ovom krivičnom delu i za njihove nadređene – piše u pozivu na današnji protest, gde podsećaju da ne odustaju od zahteva iznetih na prethodnom protestu koji je održan ispred policijske stanice na Detelinari.
 

ZAHTEVI DEMONSTRANATA:

• Obelodanjivanje istinitih informacija u vezi s počiniocima krivičnog dela zlostavljanja i mučenja mladića sa smetnjama u razvoju, njihova ostavka i procesuiranje.

• Puštanje na slobodu svih političkih zatvorenika koji su privedeni, prebijeni i osuđeni pod lažnom optužbom i s lažnim svedočenjima policajaca.

• Preusmeravanje novca namenjenog za policiju u zdravstvo kako bi se povećali resursi u ljudstvu i opremi za borbu protiv pandemije koronavirusa.

Oceni vest:
4
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan