Novi Sad u top 10 destinacija u svetu za 2019. godinu

Novi Sad u top 10 destinacija u svetu za 2019. godinu

Najpoznatiji sajt o putovanjima u svetu Lonely Planet objavio je listu sa top 10 destinacija u svetu za 2019. godinu.

Na trećem mestu ove prestižne liste nalazi se Novi Sad, opisan kao omiljeni grad omladine i kulturna i omladinska prestonica Evrope, a pominju se i Exit, Petrovaradinska tvrđava i Kineska četvrt . 

Ovako izgleda kompletna lista: 

1. Kopenhagen, Danska 

2. Šenzen, Kina 

3. Novi Sad, Srbija 

4. Majami, Florida 

5. Katmandu, Nepal 

6. Meksiko Siti, Meksiko 

7. Dakar, Senegal 

8. Sijetl, SAD 

9. Zadar, Hrvatska 

10. Meknes, Maroko

 

Predan rad na promociji turističkih potencijala grada Novog Sada i okoline, brojni dogovoreni sastanci na domaćim i međunarodnim sajmovima, brojne kampanje, dovođenje novinara i turoperatora u naš grad, kao i druge promotivne aktivnosti, malog, ali vrednog tima TONS-a doveli su do sjajnih rezultata. Jedna od kruna rada je upravo i ovo prestižno priznanje – Treća TOP destinacija za posetiti u 2019. godini.

U poslednjih 9 godina TO Novog Sada beleži sve veće interesovanje turista za naš grad, što se ogleda kroz podatke Republičkog zavoda za statistiku naročito kada je reč o ostvarenom broju noćenja. Primera radi, u toku 2010. godine u Novom Sadu je noćilo oko 168.000 domaćih i stranih turista, dok je samo za prvih 9 meseci ove godine u Novom Sadu ostvareno oko 298.371 noćenja, što predstavlja rast od 24,7 % u odnosu na isti period prethodne godine. Od toga domaći turisti su ostvarili 98.725 noćenja (rast za 27,5%), a strani 199.646 (rast za 23,3%). Najveći broj noćenja od stranih turista ostvarili su turisti iz zemalja okruženja, potom iz Nemačke, Ruske federacije, Kine i ostalih evropskih zemalja, SAD-a, Australije, ali imamo sve više dolazaka i noćenja iz Turske, UAE, Indije, Izraela. U proseku svakog meseca naš grad posete turisti iz oko 40 zemalja sveta.

Prihod od naplate boravišne takse je u prvih 9 meseci ove godine u odnosu na isti period prethodne godine povećan za čak 20,84% i iznosi 37.600.888,60 RSD.Turistička organizacija Grada Novog Sada trenutno radi na brojnim publikacijama koje bi trebale u narednom periodu da izađu iz naše izdavačke delatnosti i da na taj način približimo vrlo autentičnu ponudu Novog Sada i okoline svim turistima koji nas posećuju, a većina publikacija biće prevedena na više od 10 jezika.

Takođe, u završnoj su fazi pripreme za predstojeću promotivnu kampanju za novogodišnje praznike i doček Nove godine „Zimska fantazija“, koja je i prošle godine izazvala veliku pažnju na društvenim mrežama, ali i putem televizije i radija, najavljujući dešavanja u decembru i januaru.

Priznanja za najbolji promo turistički film, priznanje za jednu od najboljih turističkih organizacija u Srbiji, kao i priznanja za doprinos u promociji brojnih manifestacija po kojima je Novi Sad prepoznatljiv, daju potvrdunaporima Turističke organizacije Novog Sada da naš grad učini  jedinstvenom destinacijom u Srbiji.
 

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan