OBUĆA ZA JESENJE DOBA: Evo gde možete da kupite kvalitetne i (malo) manje kvalitetne cipele za kišu (FOTO)

OBUĆA ZA JESENJE DOBA: Evo gde možete da kupite kvalitetne i (malo) manje kvalitetne cipele za kišu (FOTO)

Jesen je godišnje doba kada većina naših sugrađana kreće u potragu za udobnim i, naravno, nepromočivim cipelama. Kako bismo vam olakšali kupovinu i proverili cene, obišli smo nekoliko prodavnica obuće u Novom Sadu.

Prvo što uočavamo jeste kako je na svakoj kutiji cipela istaknuta oznaka o nepromočivosti. Najčešće se pojavljuje natpis "waterproof". Međutim, zabuna nastaje onog momenta kada se pročita zvanična deklaracija na srpskom jeziku, jer je na njoj skoro uvek naznačeno da je, zapravo, reč o obući za suvo vreme. Sve ovo poprilično zbunjuje, te ćemo se ovoga puta ograditi od toga kakvog su cipele kvaliteta. 

Ukoliko ste ljubitelj sniženja i jeftinije obuće, veliki broj modela možete da pronađete u prodavnicama "Occasioni", a nalaze se na četiri lokacije u gradu. Ovde imaju veliki izbor i dubokih i plitkih, uglavnom ženskih modela cipela. Duboke cipele na pertle u crnoj, zelenoj i bordo boji staju 4.700 dinara.


Nešto jeftinije su duboke cipele na cibzar i cena im je 4.200 dinara, dok lakovane duboke cipele sa kaiševima koštaju 3.500 dinara.


U ponudi su i modeli koji podsećaju na popularne "martinke", a njih ćete platiti 3.100 dinara. Radnje se nalaze na Bulevaru oslobođenja 91 i 68 a, kao i u Jevrejskoj 12 i 42.

Obuću po povoljnim cenama imaju i u specijalizovanoj prodavnici "CCC" u "Promenadi". Kod njih ćete naći velik izbor dubokih cipela, mada su ih ovde krstili u "plitke čizme", a u ponudi imaju i ovogodišnje, ali i prošlogodišnje modele koji su, po pravilu, jeftiniji za oko 30 do 40 odsto.


Cena crnih dubokih cipela marke "Lasocki" je 5.990 dinara, a crne sa tigar printom staju 2.790 dinara. Kožne duboke cipele u crnoj boji su 8.690 dinara.


Imaju i veliki izbor muških plitkih i dubokih cipela, a staju od 4.490 do 8.490 dinara. Kada je reč o dečjoj obući, ona se kreće od 2.200 do 4.000 dinara.


Čini se da je Pašićeva ulica rezervisana za prodavnice obuće, jer je u njoj smešten pozamašan broj radnji ove brste.

U Pašićevoj 16 nalazi se prodavnica "Dambeti", pa ukoliko volite šarene cipele i one u raznim bojama ovo je idealno mesto za pazar. Proizvode se u Crnoj Gori, pa su i kalupi prilagođeni ovom podneblju. Cene su nešto "jače", te ukoliko volite urbanu obuću trebalo bi da znate da ona staje od 9.000 pa naviše.


U Pašićevoj 32 nalazi se "Alpina" u kojoj takođe možete da kupite kvalitetnu i udobnu obuću, ali i onu za planinarenje. I ovde su cipele skupe čak i kada su na akciji. Popularne ženske "gležnjače" staju od 14.000 do 18.000 dinara, koliko staju i muške. Plitke cipele za jesen su oko 9.000 dinara.


"Obuća Čaplinka"
je novosadska porodična firma koja postoji duže od 20 godina. Oni proizvode mušku i žensku kožnu obuću koja je napravljena uglavom od kože. Idealna radnja za dame koje nose veći broj cipela. Imaju zaista imponzantan broj raznih modela, veličina, boja i dezena.


Kožne duboke cipele u crno-beloj kombinaciji, koje neodoljivo podsećaju na "martine", staju 10.500 dinara, za plitke cipele koje na jeziku imaju natpis "Love" moraćete da izdvojite 6.900, dok ostali modeli staju oko sedam i po hiljada dinara.

Trenutno imaju i popust na prošlogodišnje modele, a cena im je od 3.500 do 4.500 dinara. Objekti se nalaze u Dunavskoj 6 i u Podzemnom prolazu.


Prodavnica cipela "Planika" nalazi se na dve lokacije u gradu – u TC "Merkator" i Pašićevoj 3. Ovde takođe imaju veliki izbor muške, ženske i dečje obuće. Cene cipela zavise od modela i kreće se šest do 13 hiljada dinara, pa naviše.


Ženske duboke cipele nemačkog brenda "Tamaris" staju 13.000 dinara, a napravljene su uglavnom od prirodne kože. U kolekciji su sportski, elegantni i poslovni modeli cipela.

Prošlogodišnji modeli, koji su trenutno na akciji, staju duplo manje u odnosu na novu kolekciju.  


Ukoliko pak volite dobre stare "Dr Martens" cipele ili čizme, njih ćete pronaći u "Urban shopu", prodavnici koja se nalazi u TC "Bazar", a u ponudi ima i obuću drugih brendova.
.


Raspon cena je od 7.340 dinara, koliko staju manji brojevi, do 27.490 dinara.

Oceni vest:
6
9

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Jole

    pre 1280 dana i 14 sati

    Urban prodaje brendove DR.Martens koje nisu videle popularne martine ni u pismu posto su to "kartonske" martine made in china. Poslednji je bio Dr. Martens shop prekoputa futoske pijace koje je postojao nekada u novom sadu gde se za pristojnu cenu mogle uzeti kvalitetne martine , kombati i vijetnmake koje su proizvodi bili proizvedene u americi i britaniji. A ove danas kineske kostaju 22.000 za klasicne modele. Ej 22.000 dinara za kartonske kineske cizme. Pa prave martine su bile 100 marka pa kupis pa nosis 10 godina. Ko bi bio lud da da pare za "povoljne kartonke kinezare" 22 hiljade dinara. Van svake pameti.

    Oceni komentar:
    3
    42
  • Moj stav

    pre 1280 dana i 10 sati

    Izgleda svaki bezobraznik može da uđe u Srbiju, otvori radnju i počne da traži 2-2,5 puta veće cene nego u EU.
    Rieker cipele sam nosio 5 godina, i leti i zimi, nisam izlazio iz njih, jer jednostavno nisam imao potrebe. To je britanski proizvođač, a oni ozbiljno shvataju pojam kvaliteta.
    Ta radnja više ne postoji, verovatno je nekom zasmetao, a onda znamo kako to ide.
    Šalju mu često inspekcije, dok ne shvati poruku.
    Elem, 11.700 bi me koštale iste takve iz britanske radnje sa poštarinom.
    Dok u kojekakvim nazovi brendovima Srbije cene kreću od 14.000 pa preko 23.400 do 30.000 dinara za par cipela, kvalitetnih, pretpostavljam.
    Da li bi izdržale 5 godina konstantnog nošenja, a ne koristim GSP, pitam se i ne verujem.
    Naravno, ako ste kablo-motajući robovi tipa Sunđer Boba, onda za vas ima od 2500 do 8500
    cipela lepog rešenja od veštačke kože ili u prevodu - komplet plastika.
    Rok trajanja godinu dana, a trgovac očekuje da se nećete pozivati na garanciju.
    Međutim, ja jednostavno ne želim da srpski trgovac meni određuje da kupim isključivo robu koju on ima na lageru, za koju treba da se pitam da li je naručena zbog odbačenosti iz EU i nekog felera, naoko nevidljivog. Bar ne u doba EU robe bez PDV-a (zakon) a sa promenljivom carinom i sigurnom isporukom.(Za razliku od pravca Kina-Serbia)
    Takođe, još mi nije jasan fenomen pertli, odnosno da je 90% cipela u 21-om veku na pertle, i u doba kada svi imamo malo vremena koje ne želimo da trošimo na sedi-vezuj patente pronađene početkom ljudske civilizacije, negde tamo u doba Isusa Hrista... danas se i dalje proizvodi i na silu gura obuća sa pertlama, koju sam ja prestao da kupujem pre 4 decenije.
    E, Srbijo, među šljivama dokle si stigla napretkom neviđenim i demokratijom.

    Oceni komentar:
    3
    28
  • Milica

    pre 1279 dana i 21 sat

    Napisati da su kalupi za cipele koje se proizvode u Crnoj Gori tj " Dambeti" da su drugačiji. jer je drugo podneblje je tolika glupost da to nema veze sa mozgom.
    Ni Planika, ni Alpina ne proizvode više svoju obuću.Oni su najobičniji preprodavci!
    Napisati da Čaplinka pravi cipele je van svake pameti! Uveoze iz KIne i ko zna odakle.Kao i :Metro, Bonnelli,.vrhunske nekvalitetne cipele.

    Oceni komentar:
    5
    14
  • Big Foot

    pre 1279 dana i 19 sati

    Ima logike to što je napisano za Crnu Goru i drugačije kalupe.
    Kao prvo, u doba slizavanja sa NATO-standardima, lahko je moguče da su gospoda Montenegrini usvojili američke standarde. Što će reći brojeve od 5-12 US a ne europske.
    Elem, setimo se još i da Britanci koriste svoje 5-12 UK standarde, koji se razlikuju za po 05-1cm od EU standarda 36-47.
    Najsigurnije je poneti i cm i meriti unutrašnju maksimalnu dužinu obuće, koja je 28cm za recimo broj 46.
    Takođe, imajmo na umu da smo preplavljeni ne samo kineskim proizvodima takozvanih brendova, već i turskim. Većina brendirane obuće u Srbiji je turska, odnosno sva ona prevara koja se oduzima na granici zbog lažiranja brenda - dozvoljena je ako se legalno uvozi.
    Još kraće rečeno, u Srbiji se od prevare trgovaca ne može živeti.

    Oceni komentar:
    2
    13
  • Dada

    pre 1278 dana i 17 sati

    Što se Čaplinke tiče, neko je napisao da uvoze nekvalitetne cipele iz Kine. Oni imaju i uvoz iz Kine i to ti jasno kazu kad pitas, koje su vestacka koze iz Kine, a ako imas mozga mozes i sam da zakljucis po ceni. Ja sam kod njih kupila do sad troje cipela, kanadjanke kozne njihove nosim vec petu zimu. Caplinka, kao i Markoni (imala i njihove cipele, nosila ih godinama i jos su citave, sve preporuke), ne prozvode obucu, nemaju svoje fabrike vec nabavljaju od manjih proizvodjaca po Srbiji i to prodaju. I jedni i drugi inace daju na rate :)

    Oceni komentar:
    1
    4