Osumnjičenom za paljenje automobila u Stražilovskoj ulici nije određen pritvor

Osumnjičenom za paljenje automobila u Stražilovskoj ulici nije određen pritvor

Rešenjem sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Sadu, Milanu R. (26) iz Bača, osumnjičenom za teško delo protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim delom izazivanje opšte opasnosti, nije određen pritvor.

Njemu je izrečena mera zabrane napuštanja boravišta uz obavezno javljanje svakih petnaest dana nadležnoj policijskoj stanici.

Sud je, kako je "Novostima" kazala Svjetlana Radovanović, portparolka Osnovnog suda u Novom Sadu, doneo takvu odluku smatrajući da se izricanjem ovakve mere može ostvariti nesmetano vođenje krivičnog postupka.

U Osnovnom javnom tužilaštvu navode da su sudu predložili da se osumnjičenom odredi pritvor od 30 dana, ali da je to odbijeno, i da će se u propisanom roku žaliti na u odluku.

Ovaj 26-godišnjak je uhapšen pod sumnjom da je 7. oktobra u Stražilovskoj ulici u Novom Sadu, na parkingu izazvao požar na dva skupocena automobila marke "bmvx5" i "mercedes", A klase, koja su u potpunosti izgorela. Vozila su u vlasništvu porodice devojke U. J. (23) iz Novog Sada, koja je pre toga policiji prijavila sugrađanina Slobodana Milutinovića Snajpera, sa kojim je bila u emotivnoj vezi, da je maltretirao i tukao, posle čega je on uhapšen, i od tada se nalazi u pritvoru.

Pričinjena je velika materijalna šteta, niko nije povređen, a porodica kojoj pripadaju automobili živi u obližnjoj zgradi i navodno su parking mesta zakupljena za ta dva vozila. 

Vatra na automobilima je buknula pola sata iza ponoći, a na snimku koji se sutradan ujutro pojavio na društvenim mrežama, vidi se da parkiranim automobilima na pomenutoj adresi prilazi muškarac sa kapuljačom na glavi, a ubrzo zatim staje u ulaz u zgradu. Kada su se prolaznici udaljili odatle, on prilazi kolima, i benzinom iz flaše najpre poliva crni automobil, a zatim i crveni, parkiran pred. Buknuo je plamen, a nepoznati je pobegao odatle. Na snimku se još vidi, da mu se zapalila patika, podsećaju "Večernje novosti".

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan