Planinarke pokušale da spasu povređenog srndaća na Fruškoj gori, šumar ga "otpisao": Odneću ga na mrcilište da ga pojedu orlovi

Planinarke pokušale da spasu povređenog srndaća na Fruškoj gori, šumar ga "otpisao": Odneću ga na mrcilište da ga pojedu orlovi

Pokret Odbranimo šume Fruške gore u nedelju je objavio informaciju koja je uznemirila javnost.

Naime, prema svedočenju planinarki koje su pozvale policiju nakon što su na putu kod Paragova naišli na udarenog srndaća, posle oko sat i po vremena došao je čovek koji se predstavio kao zaposleni u JP "Nacionalni park Fruška gora" i životinju kojoj je bila povređena jedna noga, praktično "otpisao", rekao ženama da joj nema pomoći i da će završiti na mrcilištu gde će ga pojesti orlovi.

Sve vreme držao je nogu na srndaćevom vratu a nakon toga, životinja se okrenula na leđa i digla sve noge uvis – priseća se ova planinarka.

Prema njemom svedočenju, srndać je u periodu od sat i po vremena koliko su bile s njim, nekoliko puta ustao i pio vode, bio je svestan i jedino mu je noga bila povređena.

Zbog toga je padao, ali nije delovalo da je životno ugrožen.

Kada je šumar pozvao upravnika, rekao mu je da su životinji slomljene sve četiri noge na šta su žene glasno negodovale ali na njega to nije uticalo.  

Ovo je za naš portal, ukratko, izjavila planinarka koja je prva naišla na povređenog srndaća i zaustavila auto kako bi pokušača da mu pomogne.

U ponedeljak, nakon prikupljenih informacija, poslali smo nekoliko pitanja JP NP Fruška gora na koja još uvek nismo dobili odgovore, međutim, ovo javno preduzeće je, malopre, saopštenje o ovom događaju objavilo na svojoj Fejsbuk stranici.

JP NP Fruška gora: Preduzećemo sve u skladu sa zakonom

Saopštenje "povodom događaja stradanja srndaća, na putu M21 na Paragovu, dana 7. 4. 2024. godine" potpisuje Živko Cvetković, v. d. direktor JP "Nacionalni park Fruška gora" i prenosimo ga u celosti:

JP "Nacionalni park Fruška gora" preduzelo je sve pravne radnje i mere za utvrdjivanje odgovornosti zaposlenog u Čuvarskoj službi – čuvara šume A. J, a povodom uginuća povredjenog srndaća. U tom smislu izdat je nalog rukovodiocu Čuvarske službe da prikupi sve informacije, činjenice i navode, te da podnese izveštaj, radi pokretana postupka pred nadležnim organima i disciplinske odgovornosti u preduzeću. JP "Nacionalni park Fruška gora" će preduzeti sve potrebne aktivnosti u skladu sa zakonom, ukoliko je činjenjem čuvara šume došlo do uginuća – stoji u saopštenju.

Oceni vest:
6
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Dobre namere odvedoše nas pravo u Pakao

    pre 39 dana i 23 sata

    Skinule šumaru, Bošnji, srndaća sa ražnja oli kotlića! A taman se namerio i verovatno javio telefonom i rakiju da nabave.
    Nego, dokle Nacionalni Park Fruška Gora milsi da seče šumu za pilanu stranog vlasnika na zapadu Rume?
    Ajde što je kriminal, nego je sramota koliki obraz nemate!
    U poslednjih 12 godina, nema toga u Srbiji što nije predato, prodato!
    Osigurali ste mir, ali mi svoju zemlju više nemamo.
    Niko nas neće napasti - jer niko neće svoje da napada.
    Na tuđem smo.
    Kad ogolite Frušku Goru...

    Oceni komentar:
    0
    13