Pohod na Nordkap iz Novog Sada (FOTO)

Pohod na Nordkap iz Novog Sada (FOTO)

Četiri hrabra bajkera iz Crne Gore i Srbije danas su iz Novog Sada krenuli na osvajanje najsevernije tačke Evrope – Nordkap (Severni rt).

Ono što za planinare predstavlja najviši planinski vrh sveta, pandan u bajkerskom svetu je kraj drumskog puta na severu Norveške. Popularni "kraj puta" je izazov i za same Skandinavce, a posebno za ljude koji dolaze iz južne Evrope, zbog opasnih puteva, surove klime pa čak i krda irvasa na putu.

Na rutu, koja će trajati oko 28 dana, juče su iz Nikšića i Berana krenuli Radovan Ninković, Maksim Raičević i Miloš Eraković, kojima se danas pridružio i Novosađanin Đorđe Dangubić. Prva destinacija posle Novog Sada je Slovačka.

Dužina rute je između 10 i 12.000 kilometara, a put ih vodi kroz srednju i zapadnu Evropu preko desetak zemalja (Crna Gora, Srbija, Mađarska, Slovačka, Češka, Poljska, Litvanija, Letonija, Estonija, Finska, Švedska, Norveška, Danska, Nemačka, Austrija, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina) uz mogućnost skretanja sa rute i proširenja u zavisnosti od dinamike i potrebe celokupnog putovanja.

Turistička organizacija Grada Novog Sada je poželela bajkerima srećan put i obezbedila im promotivni materijal koji će pokloniti predstavnicima gradova u kojima budu boravili. Upravo iz tog razloga na put su krenuli ispred Info centra TONS-a na Trgu slobode.

Oceni vest:
8
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Svako dobro vam žele Novosađani!

  pre 494 dana i 5 sati

  SREĆNO!
  Na Svetog Iliju krećete, neka vas i zaštitnik putnika Sveti Nikola prati!

  Oceni komentar:
  1
  8
 • Владо НВ_ТБ

  pre 493 dana i 23 sata

  Срћни путеви браћо и да вас Господ прати и чува на путу, да Благослов из Острога и Тврдоша буду уз вас и да нам се здрави и пуни утисака вратите с путовања, да нам данима уз дружење препричавате и причате . С анђелима.

  Oceni komentar:
  0
  5