Poliklinika KCV-a godinama čeka na rekonstrukciju, još uvek se ne zna kad će početi

Poliklinika KCV-a godinama čeka na rekonstrukciju, još uvek se ne zna kad će početi

Poliklinika Kliničkog centra Vojvodine, stara 38 godina, i dalje čeka svoju najavljenu i obećanu rekonstrukciju.

Radovi nisu ni na vidiku, a novca nema, zaključak je Radija 021.

Projekat rekonstrukcije kompletne Poliklinike preuzela je Vlada Srbije, ali godinama se čeka da konkretni radovi počnu, dok iz Vlade ne odgovaraju na brojna pitanja ovog novosadskog medija o realizaciji najavljenih radova, koje čekaju Vojvođani upućeni da se leče u ovoj ustanovi.

Jedinu informaciju o rekonstrukciji, kako navode, 021.rs je dobio od Ministarstva za javna ulaganja, koje je potvrdilo da je projekat "na spisku" za realizaciju, da je spreman i da je procenjena vrednost radova blizu 3 milijarde dinara, ali da će realizacija početi kada se obezbede sredstva. 

Pre četiri godine čelnici su izneli plan da se, paralelno sa izgradnjom B i C bloka Kliničkog centra Vojvodine (takozvanih kostura) rekonstruišu Interna klinika i Poliklinika, ali se taj plan nije ostvario.


Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović potvrdio je da je obiman posao gotovo ugovoren.

U narednih nekoliko nedelja počinjemo sa radovima na klinici za interne bolesti, a očekujem i da ćemo do kraja godine imati i ugovor za izgradnju B i C blokova Kliničkog centra, nakon odobrenja Evropske investicione banke. Radovi bi na ovim lamelama trebalo da počnu na proleće, a praktično smo sa Kancelarijom za javna ulaganja dogovorili i rekonstrukciju Poliklinike – rekao je Mirović u novembru 2019. godine. 

Od tada pa do danas nikakvi radovi se ne odvijaju. Mirović je ponovo najavio radove na zgradi Poliklinike u maju 2020. godine, ali je tad rekao da će taj posao raditi Vlada Srbije.
 
Predsednica Vlade Ana Brnabić, ali ni čelnici Ministarstva zdravlja, Kancelarije za javna ulaganja i Evropske investicione banke, od tada pa do danas nisu pominjali Polikliniku. Pokrajinska vlada je u proteklim godinama finansirala (što iz budžeta, što iz kredita) rekonstrukcije mnogih klinika, završetak Kamenice 2, izgradnje Kamenice 3 i ni drugih radova, podseća 021.rs.
 
Pojedini delovi Poliklinike su u jako lošem stanju, a u njima svakodnevno borave mnogobrojni pacijenti i zaposleni. Pravo stanje primetno je u suterenu Poliklinike, gde je smešten deo Klinike za ORL i Klinika za oftalmologiju. Uprkos naporima zaposlenih, toaleti su jedva funkcionalni i u očajnom su stanju.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Svi znamo šta je

    pre 162 dana i 15 sati

    E, Beeeooograaad je to. Klinika, pak, nije dovoljno srpska. Da je koji kilometar preko Save, priča bi bila drugačija.
    Što će reći, kad operemo boju medija i vike, ipak nismo braća.

    Oceni komentar:
    2
    6
  • humanista

    pre 162 dana i 14 sati

    Dodao bih da je i pojedino osoblje u jako losem neraspolozenom stanju u sta sam se licno uverio ovih dana.Mislim na one dame sto sede za pultovima, kojima se svi moramo javiti kada dodjemo.

    Oceni komentar:
    0
    5