SUDSKA HRONIKA: Tri godine zatvora za ubod nožem na Detelinari

SUDSKA HRONIKA: Tri godine zatvora za ubod nožem na Detelinari

Novosađanin okrivljen za pokušaj ubistva 2013. godine na Detelinari, juče je osuđen u novosadskom Višem sudu na tri godine zatvora. Njemu je određena i primena mere elektronskog nadzora.

Po navodima optužnice, podignute pre dve i po godine, Đorđe Klisura (32) je 27. decembra 2013. godine oko 17.30 sati u ulici Janka Veselinovića na Detelinari jurio Aleksandra S. oko parkiranog automobila, s nožem u ruci, sečiva dugog šest centimetara. Kad je oštećeni pao na kolovoz, ubo ga je u predeo pazuha, nanevši mu tako teške telesne povrede, opasne po život, navodi se u optužnom aktu koji zastupa zamenik višeg javnog tužioca Milorad Trošić.

U jučerašnjem obrazlaganju presude predsednika veća sudije Radeta Kalajdžije navedeno je da su pri odmeravanju ublažene kazne uzeti u obzir kao olakšavajuća okolnost mladost okrivljenog u vreme izvršenja dela i njegova neosuđivanost.

On je na suđenju priznao da je ubo nožem mladića s kojim se ranije posvađao dok su igrali fudbal, koji ga je, po njegovom rečima, napao sa svojim drugarima, ali nije priznao delo jer, kako je kazao uz izvinjavanje oštećenom juče u sudnici, nije imao nameru da liši života, već se branio.

Advokat okrivljenog Ljubomir Apro napomenuo je da smatra da se u tom slučaju radi o nužnoj odbrani i da bi eventualno moglo biti reči o krivičnom delu nanošenja teških telesnih povreda.

– Događaju je prethodilo mnogo toga. Mom branjeniku je život bio ugrožen – bio je u sitauaciji tri na jedan. Da je hteo da liši života, on bi to i uradio, bio je u prilici. Takođe, moj branjenik se korektno ponašao sve vreme u postupku, priznao je šta je učinio, ali ne i delo koje mu se stavlja na teret. Traba ga kazniti, ali ne za ono što stoji u optužnici –  naveo je advokat okrivljenog u završnoj reči.

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

lisje radosne vesti elektrovojvodina Daško i Mlađa odbojka novosadsko porodilište Elektrodistribucija Novi Sad havarija na vodovodu sahrane novi sad servisne informacije novi sad jkp lisje novorođenčad Isključenje struje Fruška gora gradsko groblje servisne informacije isključenja struje opens 2019 bez vode groblje almaško groblje sahrane OK Vojvodina epk 2021 JKP Vodovod i kanalizacija betanija Spens bez struje raspored sahrana novi sad bebe