Tuča dve grupe četnika na izložbi u okviru "Kaleidoskopa kulture"

Tuča dve grupe četnika na izložbi u okviru "Kaleidoskopa kulture"

Na izložbi Avenija mimova, organizovanoj u petak, 03. septembra u Kineskoj četvrti, izbila je tuča između pripadnika dve četničke grupe – Nju Ejdž Četnici i Eko Četnici, saznaje Autonomija.

Ova izložba i tribina, kako je najavljeno – humanitarnog karaktera, organizovana je u okviru "Kalediskopa kulture", projekta finansiranog od strane Evropske prestonice kulture Novi Sad 2022.

Avenija mimova, uz finansijska sredstva dodeljenja od strane Fondacije Novi Sad 2022, zamišljena je kao izložba mimova najpoznatijih "mim" stranica koje će svoje mimove prodavati na aukciji u humanitarne svrhe. Međutim, između ostalih, među pozvanim učesnicima našli su se i admini stranica "Diler istine" i "Pujo šotka", inače članovi Nju Ejdz četnika.

U toku događaja, najpre prema porukama na društvenoj mreži Telegram, a zatim i prema snimcima sa Instagrama, osnivač grupe Eko Četnici Aleksanadar Malešević napadnut je od strane admina stranice Diler istine i Stefana Čolovića, poznatijeg kao Princ Banjice, a obojica se navode kao pripadnici grupe Nju Ejdz četnici.

Iz Fondacije Novi Sad 2022 su potvrdili  za Autonomiju da je došlo do "kraćeg verbalnog i fizičkog sukoba između nekoliko posetilaca", ali dodaju da je sukob okončan "i pre intervencije obezbeđenja", a da su "isti posetioci petnestak minuta pre incidentna zamoljeni da napuste prostor Kreativnog distrikta zbog lepljenja nalepnica preko postavki na izložbi o Velikom Limanu".

Inače, reč je o nalepnicima sa pretećim porukama antifa pokretima, koje nazivaju "soroševcima", "domaćim izdajnicima" i "stranim plaćenicima".

Iako se incident završio bez većih posledica, a sam događaj prikupio preko 40.000 dinara koji su otišli u humanitarne svrhe, nije jasno kako je moguće da se grupe koje zagovaraju ekstremističke stavove uopšte pojavljuju u okviru programa Fondacije koja promoviše Novi Sad kao Evropsku prestonicu kulture, zaključuje Autonomija.

Izvor: Autonomija

Oceni vest:
19
9

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dobromir

  pre 142 dana i 8 sati

  Kakvi crni "četnici"? Mi pravi Ravnogorci ne koristimo internet, bre!

  Oceni komentar:
  6
  26
 • Bata

  pre 142 dana i 8 sati

  Ovu vest kao da su zajedno pisali Onion i Njuz.

  Oceni komentar:
  0
  28
 • Mare

  pre 142 dana i 7 sati

  Bio sam na izložbi, nikad bolje program EPK-a. Puna podrška

  Oceni komentar:
  9
  10
 • Vaša mama

  pre 142 dana i 7 sati

  Oterajte šljam iz Ns

  Oceni komentar:
  4
  26
 • 1234

  pre 142 dana i 4 sata

  Antifa i jeste Soroseva prica, kao i BLM. Stojalo cak i na wiki do relativno skoro ko ih finansira.

  Oceni komentar:
  23
  16
 • Jasmina

  pre 141 dan i 23 sata

  Dobro je da su se “ četnici” tukli medjusobno .
  A da nisu napadali nas “ normalne “

  Oceni komentar:
  9
  28
 • Sekula

  pre 141 dan i 9 sati

  Pa Autonomija je prva fašističko glasilo, šta se oni foliraju o kulturi :)

  Oceni komentar:
  11
  7