U sredu počinje Novosadsko muzičko leto

U sredu počinje Novosadsko muzičko leto

Dalibor Rožić, član Gradskog veća za kulturu, prisustvovao je konferenciji za novinare povodom održavanja Novosadskog muzičkog leta, koje počinje na Svetski dan muzike – 21. juna, a završava se 3. jula.

Novosadsko muzičko leto je tradicionalna manifestacija koju preko dvadeset godina organizuje Muzička omladina Novog Sada, nastojeći i uspevajući da priredi publici izuzetno lep i atraktivan program, na zanimljivim lokacijama u gradu. Raduje nas činjenica što će u narednim danima u Novom Sadu muzika biti u centru pažnje i što će publika imati priliku da doživi ono najbolje u umetničkoj muzici i u interesantnim koncertima malo drugačijeg karaktera. Ugostićemo soliste iz Španije, Rusije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji će sa našim najboljim ansamblima izvesti nezaboravne koncerte. Grad Novi Sad će nastaviti da bude dobar partner organizatorima i podrži njihove ideje, jer je reč o vrednosti koja ima opšti karakter – rekao je Dalibor Rožić.

Sekretar Muzičke omladine Novog Sada Milan Radulović je u ime organizatora istakao da se iz godine u godinu Muzička omladina trudi da uz kvalitetan muzički program vernoj publici podari i neki novi prostor za izvođenje koncerta.

Ranijih godina smo radili u prelepom ambijentu vrta Srednjoškolskog ženskog doma u Nikolajevskoj ulici, otvorili smo vrata Rimokatoličke Crkve svetog Juraja u Petrovaradinu, a ove godine, u tu svrhu dvorište "OTP banke" na Trgu slobode br. 5, otvora svoja vrata za publiku. Na Novosadskom muzičkom letu naše sugrađane očekuje ukupno šest koncerata, umetničke, etno, džez i pop muzike. Na programu će biti izvedena popularna dela Astora Pjacole, Feliksa Mendelsona, Džordža Geršvina i drugih slavnih autora. Ove godine biće organizovana i igranka, kako bi nas podsetila na vreme kad su one bile popularne, i to uz muziku jednog od najslavnijih bendova na svetu svih vremena, švedske grupe "Aba" koju znaju i vole pripadnici svih generacija – naglasio je Radulović.

Većina Programa odvijaće se u dvorištu OTP banke u centru grada, a jedan koncert će se održati u Sinagogi.

Koncerte će izvoditi naši renomirani ansambli sa solistima iz Španije, Rusije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Novosadsko muzičko leto otvoriće koncert Vojvođanskog sinfonijskog orkestra pod dirigentskom palicom Alana Belinskog iz Hrvatske, prenosi RTV.

Gost na otvaranju biće i slavni španski virtuoz na usnoj harmonici Antonijo Serano.

Ulaznice za sve koncerte su u prodaji na biletarnici Gigs Tix-a i to radnim danima i subotom od 9 do 19.30 časova, kao i online na linku, ali i dva sata pre početka koncerta na mestu njegovog održavanja.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan