Ukinuta presuda, ponovo utvrđuju kako je 80-godišnji Đorđe greškom proglašen mrtvim

Ukinuta presuda, ponovo utvrđuju kako je 80-godišnji Đorđe greškom proglašen mrtvim

U Osnovnom sudu u Novom Sadu, ponovo će se utvrđivati kako je došlo do greške da Novosađanina Đorđa Miloševića (80), Klinički centar Vojvodine, 19. januara 2018. proglasi mrtvim, jer je Apelacioni sud u Novom Sadu u celosti ukinuo prvostepenu presudu i naložio da se suđenje ponovi.

Takva odluka doneta je jer je, kako su obrazložili, pogrešno ili nepotpuno utvrđeno činjenično stanje. Zbog toga se slučaj vraća na ponovno suđenje, a glavna rasprava je zakazana za 1. novembar, pišu "Večernje novosti".

Prvostepenom presudom, sud je obavezao Klinički centar Vojvodine da penzioneru, umesto pola miliona dinara, koliko je on tražio na ime povrede ugleda i časti, isplati 300.000 dinara, i da snosi troškove sudskog postupka. Zdravstvena ustanova se, međutim, žalila na tu odluku, a Apelacioni sud je ukinuo presudu.

Da se administrativnom greškom više ne vodi među živima, Đorđe Milošević je saznao tek nekoliko meseci kasnije, kada je želeo da registruje automobil i za taj posao angažovao agenciju. Kada je počeo da istražuje o čemu je reč, u matičarskoj službi je saznao da je u knjigu umrlih upisan na osnovu potvrde o smrti iz KCV. Zbog toga je ostao bez važećih dokumenata, nije primao penziju, niti je mogao da ide kod lekara po lekove, a srčani je bolesnik sa tri bajpasa i ima dijabetes. Za dokazivanje da je živ, trebalo mu je tri meseca, podsećaju "Novosti".

Detaljnije o tome kako je došlo do administrativne greške možete pročitati OVDE. 

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

protest servisne informacije novi sad isključenja struje novorođenčad policija jkp lisje bez vode novosadsko porodilište novosađani vremenska prognoza novi sad dnevni horoskop raspored sahrana novi sad raspored sahrana i ispraćaja Isključenje struje klinika za ginekologiju i akušerstvo RHMZ horoskop Vreme u Novom Sadu jkp novosadska toplana betanija isključenje vode novosadska policija MUP horoskopski znaci JKP Vodovod i kanalizacija matičar novi sad bebe Republički hidrometeorološki zavod bez struje mup novi sad