Za studente novosadskog univerziteta povećan iznos i broj stipendija

Za studente novosadskog univerziteta povećan iznos i broj stipendija

Univerzitet u Novom Sadu i Grad Novi Sad i u školskoj 2021/2022. godini, nastavljaju višegodišnju uspešnu saradnju u okviru aktivnosti Fonda za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta.

Tim povodom, u Rektoratu Univerziteta, član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin i rektor Univerziteta u Novom Sadu prof. Dr Dejan Madić potpisali su Sporazum o saradnji između Univerziteta i Grada. Na osnovu tog Sporazuma, Grad će u tekućoj školskoj godini preuzeti obavezu da obezbedi sredstva za stipendiranje 15 izuzetnih studenata Univerziteta u Novom Sadu, što je za pet više u odnosu na prošlu godinu.

Ponosni smo na saradnju sa Univerzitetom i na zajednički rad u Fondu za stipendiranje darovitih studenta. Ove godine povećali smo broj stipendija sa deset na 15, a od naredne godine Grad će obezbeđivati 20 stipendija. Osim toga, povećali smo iznos mesečne stipendije Fonda sa 17 na 22 hiljade dinara i ta suma će im biti isplaćivana u periodu od 12 meseci. Smatram da je važno da pomognemo mladim ljudima koji se obrazuju i koji će sigurno dati svoj doprinos društvu, te pozivam sve društveno – odgovorne kompanije da se uključe u rad Fonda i da podrže naše najbolje studente - izjavio je Ognjen Cvjetićanin.

Rektor Univerziteta u Novom Sadu prof. Dr Dejan Madić se zahvalio Gradu što je prepoznao talentovane studente i shvatio važnost toga da se oni nagrade.

– Ove nagrade su višestruko važne i mnogo će značiti našim studentima, kao i sama činjenica da je zajednica u kojoj žive i studiraju prepoznala njihov trud i rad – istakao je prof. Dr Dejan Madić.

U školskoj 2021/2022. Godini, Fond će dodeliti ukupno 78 stipendija najboljim studentima Univerziteta. Pored Grada Novog Sada i svih 14 fakulteta Univerziteta, za stipendije Fonda u tekućoj školskoj godini, sredstva su opredelili i Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, DDOR Novi Sad, NIS a. d, Javno komunalno preduzeće "Informatika", Institut za ratarstvo i povrtarstvo i Sindikat visokog obrazovanja Srbije.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan