Da li se u Dunavskom parku postavlja bašta restorana?

Da li se u Dunavskom parku postavlja bašta restorana?

Ekološki front Novi Sad se oglasio na svojoj Fejsbuk stranici. Oni su uz sliku iz Dunavskog parka, postavili pitanje za Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, zašto se postavlja paluba ispred toaleta u neposrednoj blizini restorana “Paša”?

U daljem tekstu su naveli.

“Šta se promenilo u poslednjih nekoliko godina, od kada je osujećeno postavljanje iste, osim naravno pokrajinske vlasti? Da li možemo da sačuvamo park za građane ili sve treba da se pretvori u laku i jeftinu zabavu? Da li ste obišli Dunavski park i videli na šta liči posle Ledene šume i “renoviranja”? Podsećamo, Dunavski park je spomenik prirode pod III stepenom režima zaštite kojim se zabranjuje promena namene površine. Režimski marifetluci postavljanja privremenih rešenja koja postaju stalna ne umanjuju odgovornost i sramotu institucije koja bi morala da štiti Dunavski park od bahatosti i neprosvećenosti centara moći”.

Od nadležnih se do sada nije niko oglasio, a vreme će pokazati, da li se u parku zaista postavlja bašta pomenutog restorana.

Oceni vest:
22
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • NV

  pre 730 dana i 2 sata

  E ovo je vrhunac sistematskog unistavanja Dunavskog parka u NS.Od 2015 godine kada mi se rodila unuka redovno Sam got ovo svakodnevno u tom parku.Naravno nemogu da verujem koliko je zapusten I koliko ga obesno sve vreme unistavju!A sad Jos I basta restorana I to pored toaleta,sta reci?Nije dovoljno sto u centrum Novog Sada nemozete prosetati od kafanskih basti,jer nam je ceo grad pretvoren u jednu velika vasarsku kafanu nego sad su poceli I parkove da pretvaraju u kafane-baste!Ovo ja stvarno vrhunac obesnog ponasanja,to Nije NOVOSADSKI-VOJVODjANSKI!!!

  Oceni komentar:
  2
  18
 • 'Vako će da bidne Srbine

  pre 729 dana i 17 sati

  Potpuno je nebitno šta se radi u Dunavskom parku. Njegova sudbina će biti veoma tužna, kao simbole zbira svih ljudskih gluposti 21-og veka.
  Od njega će ostati jedna veeelika blatnjava rupa - krater.
  Imao sam veoma precizne snove o budućnosti. Trik sa mojim snovima je što se ostvaruju u manje više originalnoj formi.
  Dakle, dolazi nam veliki rat. Ne kao onaj Prvi Svetski, nego ovog puta zaista veliki.
  Kao finiš tog rata, u kome ćemo se sukobljavati sa politički nekorektno da kažem, vojskom druge vere, ali ta vojska će na kraju sa artiljerijom da dođe do Oficirca na Dunavu.
  Dunav neće nikada preći.
  Beograd će se čuvati i njega će zaobići, jer Beeeograd je to!
  Ali, doći će do nas. U besu i nemoći, pre povlačenja, granatiraće napamet Novi Sad sa Oficirca.
  Da li će gađati Banovinu, ne znam, ali stradaće najviše Dunavski park i sve zgrade do zgrade Trgovačke omladine, odnosno Radija NS. E, ona neće biti ni okrznuta.
  Ali, od Dunavskog parka neće ništa ostati.
  Ljudima koji imaju stanove na Keju, ne znam šta da kažem.

  Oceni komentar:
  3
  4