HITNA POMOĆ: Trudnica i tri devojčice među povređenima u saobraćajkama tokom vikenda

HITNA POMOĆ: Trudnica i tri devojčice među povređenima u saobraćajkama tokom vikenda

Trinaest osoba povređeno je u šest saobraćajnih nezgoda koje su se u poslednja 72 sata dogodile u Novom Sadu i okolini.

Tokom prethodnog vikenda lekarske ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć obavile su uobičajen broj intervencija – 166. Najčešće se intervenisalo zbog hroničnih plućnih i srčanih bolesnika, rekla je za portal mojnovisad.com portparolka novosadske Hitne pomoći dr Olivera Glumac.

U subotu oko 11 sati, na uglu Bulevara Mihajla Pupina i ulice Ignjata Pavlasa, u saobraćajnoj nezgodi je povređen 85-godišnji biciklista, kada je zadobio kontuzione povrede glave. Zbrinut je na licu mesta od strane lekarske ekipe Hitne pomoći i prevezen u Urgentni centar.

Oko 11.15 sati, u udesu koji se desio na Čeneju, kod Salaša 137, povređene su dve osobe –devojčica stara tri godine zadobila je kontuzione povrede glave, a žena stara 61 godinu kontuzione povrede kuka. Nakon što su zbrinute na licu mesta, povređene su prevezene na Dečiju hirurgiju, odnosno u Urgentni centar.

Oko 13.15 časova, u Gundulićevoj kod broja 6, u saobraćajnoj nezgodi su povređene tri osobe – sedmogodišnja i osmogodišnja devojčica zadobile su kontuzione povrede vrata, a 42-godišnja osoba kontuzione povrede vrata. Nakon zbrinjavanja na licu mesta, povređeni su prevezeni na Dečiju hirurgiju, odnosno u Urgentni centar na detaljniju dijagnostiku.

U nedelju oko 5.40 časova, na autoputu prema Beogradu, kod mosta Beška, u udesu su povređene tri osobe – 37-godišnja trudnica zadobila je naizgled lakše telesne povrede, a dva muškarca stara 25 i 26 godina ogrebotine grudnog koša. Zbrinuti su na licu mesta.

Oko 12.30 sati, na Bulevaru Oslobođenja, kod Lutrije, naizgled lakše telesne povrede zadobile su dve osobe. Povređeni su zbrinuti na licu mesta i upućeni na dalju dijagnostiku.

Oko 14.40 sati, u ulici Ilariona Ruvarca, ispred broja 29, povređene su dve osobe – 32-godišnji muškarac zadobio je kontuzione povrede glave i grudnog koša, dok je 22-godišnji muškarac imao naizgled lakše telesne povrede. Nakon inicijalnog zbrinjavanja, prevezeni su u Urgentni centar.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan