KCV: U Urgentnom centru otvorena nova angio-sala (FOTO)

KCV: U Urgentnom centru otvorena nova angio-sala (FOTO)

U pitanju je jedina sala ove vrste koja je umrežena sa svim regionalnim opštim bolnicima u Vojvodini pa će lekari putem video linka međusobno moći da leče pacijente.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je u sredu 31. oktobra novu angio-salu za neurološke, abdominalne i periferne interventne procedure u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine, za koju je iz pokrajinskog budzeta izdvojeno 70 miliona dinara.

- Moždani udar je često oboljenje sa izraženim stepenom smrtnosti i nabavka ovog angiografskog aparata pružiće šansu pacijentima da sa minimalnim posledicama po zdravlje, kompletna procedura od prve dijagnostike do dolaska u KCV bude urađena u kratkom vremenskom roku – rekao je Mirović.


Za kratko vreme, dodao je on, Pokrajinska vlada napravila je velike pomake u oblasti unapređenja zdravstvene zaštite, pre svega, zahvaljujući zajedničkom radu na obnovi celokupne dijagnostike u Kliničkom centru Vojvodine i svim regionalnim bolnicama u pokrajini.

- Obezbedili smo nove CT aparate, magnetne rezonance, obnavljamo medicinsku opremu i do kraja mandata ove vlade u potpunosti ćemo obnoviti dijagnostiku u svih 35 klinika i instituta u pokrajini, a kruna našeg rada biće izgradnja B i C bloka Kliničkog centra Vojvodine – istakao je predsednik.


Pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković rekao je da je ova angio-sala jedina koja je umrežena sa svim regionalnim opštim bolnicima u Vojvodini i da će lekari putem video linka međusobno moći da leče pacijente.


- Ovakva praksa do sada nije postojala u pokrajini. Ova angio sala je srž i osnov vojvođanskog zdravstva, ali nije jedina velika investicija, jer u narednih mesec do dva Pokrajinska vlada će obezbediti i dva nova CT aparata i novu magnetnu rezonancu – kazao je Gojković.

Izvor: Pokrajinska vlada

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan