"NOVOSTI": Novi Sad dobija i četvrti most na Dunavu?

"NOVOSTI": Novi Sad dobija i četvrti most na Dunavu?

Gradonačelnik najavio novi građevinski poduhvat.

Nakon obnove Varadinskog mosta 2000. godine, Mosta slobode (2005), i uoči svečanog puštanja u rad novog Žeželjevog mosta, minulog vikenda gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je mogućnost da se u dogledno vreme izgradi i četvrti gradski most.

- Drago mi je da je ova ideja dobila potvrdu kod predsednika Vučića, a za novi most imamo tri moguće lokacije – izjavio je gradonačelnik za "Novosti", dodajući da ne treba stati posle završene priče o porušenim novosadskim mostovima.

Prva lokacija u vezi je sa prelaskom u Sremsku Kamenicu, odnosno sa finalnom fazom zapadne obilaznice koja podrazumeva spajanje novosadskih Bulevara Evrope, Bulevara patrijarha Pavla, Cara Lazara, Cara Dušana i u nastavku sa spajanjem puta Novi Sad – Ruma – Šabac.

Druga opcija je nizvodno od Žeželjevog mosta, prema Sremskim Karlovcima. Novi most bi spojio sremsku stranu kod Termoelektrane Novi Sad, i dalje sa auto-putem Beograd – Subotica, i prema Banatu, ka Zrenjaninu.

Treća, a po svemu sudeći najverovatnija, opcija je pešačko-biciklistički most na Dunavu koji bi se izgradio na očuvanim stubovima nekadašnjeg Mosta Franca Jozefa srušenog 1941. godine. Izgradnja ovog mosta najavljivana je u nekoliko navrata prethodne decenije. Bilo je ideja da most ima četiri saobraćajne trake i dva tunela ispod Petrovaradinske tvrđave.

- Gradićemo novi most, samo neka Grad i Pokrajina precizno kažu koliki je značaj tog mosta i koliko će koštati – rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanje o četvrtom mostu u Novom Sadu. On je dodao da će Republika povodom titule Evropske prestonice kulture u Novi Sad uložiti desetine miliona evra.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Nenad

    pre 2066 dana i 11 sati

    Za 20 godina mozda i bude nesto...

    Oceni komentar:
    0
    7
  • Casovnicar

    pre 2062 dana i 8 sati

    Veternik, Futog, Begeč, Čelarevo plaču za mostom sa te strane

    Oceni komentar:
    0
    2