Pandan "Oku sokolovom" stiže na novosadske ulice

Pandan "Oku sokolovom" stiže na novosadske ulice

Na nešto više od 100 kilometara biciklističkih staza u Novom Sadu, najkasnije za 60 dana kretaće će se 10 električnih bicikala sa kamerama koje će evidentirati nepropisno parkiranje.

Gradska služba za zajedničke poslove procenila je vrednost deset ovakvih bicikala na 11.250.000 dinara, dok je vrednost ponude koja je pristigla od kompanije 11.195.000 dinara (cene su bez PDV).

U roku za podnošenje pristigla je jedina ponuda od kompanije Ada Systems iz Novog Sada i uključuje 10 električnih bicikala. Prema minimalnim zahtevanim specifikacijama, u pitanju su bicikli sa aluminijumskim ramom, bele boje, sa dometom ne manjim od 110 kilometara i brzinom od najmanje 25 km/h, uz asistenciju i sa LED svetlima napred i pozadi.

Svaki od 10 bicikala čiji će korisnik biti Gradska uprava za inspekcijske poslove posedovaće minimalno dve ANPR kamere za prepoznavanje registarskih tablica pojedinačno, sa leve i desne strane i automatski obostrano i osposobljena je za rad u noćnim uslovima. Sve komponente su, prema zahtevu, zaštićene od mehaničkih i atmosferskih smetnji, dok su radne temperature predviđene za kamere od -25 do +55°C. Deljenje podataka se vrši automatski sa centrom koji se nalazi u prostorijama naručioca, putem 4G ili 5G mreže. Dodatno, očekuje se da će iz softvera moći da se izvlače prilagodljivi izveštaji i statistike, poput brojanja izveštaja i slično, u različitim elektronskim formatima.

Tekst:  Novosadska biciklistička inicijativa

Oceni vest:
8
26

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Idiot

  pre 49 dana i 22 sata

  100.000 evra za 10 bicikala.... Ziveo SNS

  Oceni komentar:
  9
  116
 • Ne impresionira

  pre 49 dana i 21 sat

  Nekad su se sredstva trošila na pomoć najsiromašnijoj populaciji.
  To je prevaziđeno kao zastarelo.
  Danas se sredstva troše na apsolutnu kontrolu srednje populacije, koja je sve manja i manja.
  Budućnost je sasvim izvesna.
  Sredstva će se trošiti na aposlutnu kontrolu mnogobrojne siromašne populacije.
  U takvoj budućnosti, bogati će moći da parkiraju gde hoće.
  A najsiromašniji, verovatno neće moći ni peške da se kreću kad hoće. Ni gde hoće.
  Još se sećam dronova na raskrsnicama, u doba kovida.

  Oceni komentar:
  3
  140
 • Tupson Blejić

  pre 49 dana i 19 sati

  E, Idiote, šta ti znaš šta je napredno?
  Nema člana SNS koji nije napredovao u ovih 12, 20, 200... godina...

  Oceni komentar:
  6
  66
 • biznis

  pre 49 dana i 18 sati

  ne isplati im se da bude dovoljno mesta za parkiranje

  Oceni komentar:
  1
  56
 • Aleksandar

  pre 49 dana i 14 sati

  Prošlo je tačno 3 meseca od kako se prepucavam sa parking servisom i komunalnom inspekcijom oko automobila parkiranog bez registracije već 6 meseci, kažu moraju procedure i postupci da se ispoštuju... 3 meseca, pitao ih kakve procedure, ne odgovaraju. Kontam da zapalim auto... Šta drugo, ta 3 meseca mene registracija i pravo na to parking mesto košta 9000dinara, za šta ja plaćam registraciju...

  Oceni komentar:
  4
  47
 • David

  pre 49 dana i 5 sati

  Imaće prepune ruke posla pod uslovom da ovaj problem bude isteran do kraja, ajd da i to vidimo jer od priće malo koristi

  Oceni komentar:
  4
  13
 • Iznogud

  pre 49 dana i 4 sata

  Strasno, pa ova bagra ne pravi garaze,ne obrazuje decu vec misli da se sve resava silom i kaznama, a da ne pricamo o ceni od dvanaest hiljada evra po komadu...

  Oceni komentar:
  2
  48
 • Mile

  pre 49 dana i 2 sata

  Tatini, (čitaj: Guzonjini sinovi), gaze na pešačkom prelazu,pobegnu sa lica mesta, i dobiju "nanogicu"! Sudija koja je vodila slučaj, unapređenja, na višu funkciju! 10 miliona, za biciklove?! Gradi se (utaljuje-krade),ovo, gradi se ono! Cifre da ne poveruješ, i sve to "Dok Zemlja KRVARI"! Za bolesnu decu, se još uvek "prosi" po TV medijima, u vidu "Uplatitite SMS za xxx"?! Napredna i bahata SNS bagro, ne bi vam "palo na pamet", da za tu "Našu decu" istresete koju kintu iz vaših prepunih džepova!

  Oceni komentar:
  2
  66
 • Stohadin

  pre 49 dana i 2 sata

  A kakve posledice će imati vozači ili vozakinje (vozačice) električnih ili običnih trotineta,motorića,biciklusti ili biciklistkinje?
  Tu mislim i na el. biciklove?

  Oceni komentar:
  3
  31
 • Biciklista

  pre 49 dana i 1 sat

  Sa celom opremom i kamerama E-bike sa ovim specifikacijama ne kosta vise od 4000 eura po komadu, neko ce dobrano da se ugradi iz gradske uprave, cist lopovluk! Pre svega problem je korumpirana saobracajna policija kojoj su lepljivi prsti i oni se boje za svoju sigurnost ilegalnih prihoda ukoliko deluju u skladu sa zakonom.

  Oceni komentar:
  2
  41
 • Stoka jedna, svuda oko nas...

  pre 49 dana i 10 minuta

  U skladu sa kojim zakonom? Ova zemlja je u vlasništvu SNS-a. Zakoni su njihovi.
  Uzimaju koliko hoće i gde hoće. Ko kontroliše i potpisuje za ovaj "projekat"????
  Vučiću, ko ti kontroliše nezasitost lopova ???
  FEUDALNO DOBA.
  Treba da ih je sramota! 10.000 evra po biciklu! Stoko jedna nezasita, kriminalci jedni otimate od naroda! Dabogda vam preselo i u grlu zastalo!
  p.s
  Naslov, ime je uz muziku Josipe Lisac "Magla"...

  Oceni komentar:
  2
  32
 • Aneja

  pre 48 dana i 13 sati

  Ono kada otvoriš kafić na keju pa da se pokažeš parkiraš, porše i beli mercedes džip na skretanju iz visarionove na kej I TAMO GA OSTAVIŠ DA GA CEO KVART OBILAZI i tako svaki dan.

  Oceni komentar:
  1
  12
 • Ada poslednja umire

  pre 48 dana i 6 sati

  Jel to ona Ada što je na Spensu osvetlila bazen sa neispravnim reflektorima?

  Oceni komentar:
  0
  5
 • Podbarac

  pre 48 dana i 3 sata

  Za te novce je moglo biti napravljeno pedesetak parking mesta! A to su samo biciglovi, bez PDV-a... trebace da se zaposli bar 15 SNS-ovaca koji ce biti obuceni i dobro placeni, za ovu inkviziju, pa njihove uniforme... a zimi nece raditi, biciglovi nisu za 'ladno vreme, kosavu, kisu, sneg...steta sto Vucic i Vucevic ne idu na more, gazda "Ada Systema" bi od para koje je dobio preko vrednosti bixiglova mogao obeojici da plati de luxe odmor na moru i njemu da ostane jos dosta!

  Oceni komentar:
  0
  8