POLICIJSKA UPRAVA: Broj razbojništava u NS smanjen za više od 34 odsto

POLICIJSKA UPRAVA: Broj razbojništava u NS smanjen za više od 34 odsto

U protekloj godini na teritoriji grada Novog Sada zabeleženo manje krivičnih dela.

- Na području PU Novi Sad, u minuloj godini zabeleženo je manje krivičnih dela, istovremeno je povećan procenat rasvetljenih dela, a javni red i mir je bio stabilan. Od ukupno deset najtežih krivičnih dela, ostalo je nerasvetljeno ubistvo Đorđa Zafirovića, decembra 2018. godine u Futogu. 

Podvlačeći crtu pod rad novosadske policije u 2018. godini, to, u razgovoru za "Novosti", kaže Milorad Šušnjić, načelnik Policijske uprave u Novom Sadu, i ističe da je posebno važna činjenica da je broj imovinskih delikata sa elementima nasilja, odnosno razbojništava, iznuda i razbojničkih krađa, smanjen za više od 27 odsto.

- Najviše je smanjen broj razbojništava, i to za više od 34 odsto. Lane ih se dogodilo 144, a godinu dana ranije ih je bilo 220 – predočava prvi čovek novosadske policije, dodajući da se nastavlja borba protiv krivičnih dela sa elementima nasilja.

- O rezultatima na suzbijanju ovih krivičnih dela govori i podatak da je rešeno 60 odsto razbojništava, rasvetljavanje iznuda je gotovo stoprocentno, dok smo rasvetlili 73 odsto razbojničkih krađa – navodi Šušnjić za "Novosti".
 

OTKRIVENO 7 LABORATORIJA ZA PROIZVODNJU DROGE: Borba na suzbijanju narkomanije bila je i ostaće prioritet PU Novi Sad, o čemu svedoče gotovo svakodnevna hapšenja zbog trgovine, proizvodnje ili držanja opijata. Akcije na otkrivanju dilera neprestano traju, a u 2018. godini, zajedno sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), otkriveno je sedam laboratorija za proizvodnju droge.

- Dve su otkrivene u Austriji, a pet na našem području. Otkriveno je pet kriminalnih grupa koje su trgovale narkoticima i presečena su četiri međunarodna krijumčarska kanala – navodi Šušnjić za "Novosti".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan