Boris Radovanović Ginis izručen iz Grčke nakon osam godina bekstva

Boris Radovanović Ginis izručen iz Grčke nakon osam godina bekstva

Novosađanin Boris Radovanović, poznatiji kao Ginis, izručen je Srbiji iz Grčke 23. juna nakon skoro osam godina bekstva i poslat je u zatvor u Sremskoj Mitrovici, gde ga čekaju dve decenije robije.

Kako prenosi Blic, Boris Radovanović Ginis je istog dana po izručenju počeo je da služi dvadesetogodišnju kaznu zatvora u Kazneno-povpravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici zbog razbojništava za koja je u odsustvu osuđen pred novosadskim sudom.

Ginis je pobegao iz zatvora dok je bio u pritvoru zbog krađa još 2009. godine i tada mu se izgubio svaki trag. Lisice na ruke stavljene su mu 22. decembra u Solunu, a Srbija je odmah u januaru podnela molbu za njegovo izručenje.

Radovanoviću je, dok je bio pritvorenik, sud dozvolio da bude odveden u privatnu zubarsku ordinaciju u ulici Augusta Cesareca u Novom Sadu, što je on iskoristio za spektakularni beg od čuvara. Dok je izlazio iz "marice" sa lisicama na rukama odgurnuo je jednog čuvara i potrčao desetak metara dalje gde ga je čekao saučesnik na motociklu. Na motoru su brzo nestali, a čuvari na njih nisu pucali, jer je na ulici bilo ljudi.

Tada je za čovekom koji je nadimak dobio zato što je ušao u "Ginisovu knjigu rekorda" raspisana potrenica, a potraga je bila bezuspešna. Ginis je navodno bio toliko smeo da je operativcima koji su ga tražili slao razglednice iz mesta u kojima je bio.

"JUGOM" PREKO LUKA STAROG ŽELEZNIČKOG MOSTA:  Radovanović je tokom devedesetih godina bio jedan od najpoznatijih Novosađana i to upravo zbog svog nadimka. On je 1996. godine ušao u "Ginisovu knjigu rekorda" kada je preko luka starog Žeželjevog mosta prvo prevezao motocikl "suzuki", a kasnije i "juga". Imao je želju da isto učini i sa kamionom, ali ga je u tome sprečila policija. 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan