"CHOCO DREAMER": Savršeno sladak poklon spakovan u teglicu (FOTO)

"CHOCO DREAMER": Savršeno sladak poklon spakovan u teglicu (FOTO)

Sve je veći broj naših sugrađana koji na originalan način žele da obraduju dragu osobu omiljenom čokoladnom čarolijom ili šampanjcem sa nesvakidašnjom porukom.

Ova praksa već decenijama postoji u inostranstvu, a tek nekoliko godina i kod nas. Naime, u rukama kreativne Novosađanke, dvadesetšestogodišnje Nađe Maksić, u njenoj simpatičnoj radnjici "ChocoDreamer" čokoladice postaju idealna podloga za ispisivanje ljubavnih poruka, zahvalnica, lepih misli ili poruka za venčanje.Nađa, iako po struci laboratorijski tehničar, već dve godine usrećuje Novosađane pesonalizovanim i originalnim poklonima koje kreira prema želji Novosađana, ali i prema ličnim idejama.

– Sve ovo, počela sam da radim iz hobija, jer sam shvatila da je ljudima dosta komercijalnih poklona. A kako to već biva, prijatelji i rodbina bili su oduševljeni mojom idejom. Tako je krenula reklama, a ona je išla "od usta do usta", što je, po mom mišljenju, i najbolji marketing. Zato sam pre dve godine hobi pretvorila u biznis, otvorila sam radnjicu u kojoj za Novosađane stvaram posebnu čaroliju. Obožavam čokoladu, a pošto mi je doktor zabranio da je jedem, jer sam je konzumirala u nenormalnim količinama, rešila sam da moj posao bude vezan za omiljenu mi poslasticu – priča nam Nađa.Prema njenim rečima, već kupljene čokoladice je počela da pakuje u originalnu ambalažu, prvo u teglice, a zatim je krenula da pravi i unikatne kutije koje su posebno interesantne našim sugrađanima. Nađa nam otkriva da ovaj slatkiš sa natpisima češće kupuju Novosađanke, ali kada dođe 14. februar, Dan zaljubljenih, najvernije mušterije su muškarci. Za 8. mart kupuju ga deca za vaspitačice, učiteljice i razredne starešine.

– Nema toga što se ovim poklonom ne može reći i iskazati. One su tu kad želite nekoga da zaprosite, kada kao mladenci želite da zahvalite svojim zvanicima, ako nekome želite da čestitate rođendan, prilikom proslave diplome ili drugog važnog životnog događaja, a često ih i preduzeća naručuju za promociju na sajmovima, festivalima i drugim prigodnim događanjima. Redovne mušterije su kafići i prodavnice – priča Nađa.


Za svoju kreativnost, kaže, može da zahvali svojoj mami ,koja ima 25 godina učiteljskog staža i koju je ceo život gledala kako pravi kreativne stvari. Zato je, pored originalno upakovanih čokoladica, počela da kreira i personalne rokovnike. Cena poklona u ovoj mini radionici je veoma pristupačna, a kreće se od 650 dinara, pa naviše.

– Nisam odrasla u izobilju, pa sam smatrala da ni ovo čime se bavim ne treba da bude skupo. Međutim vremenom sam uvidela da pojedini sugrađani ne žele da kupe jeftin poklon i shodno tome počela sam da pravim originalne 3D kutije i kutijice čija je cena od 2.000 do 5.000 dinara. Osim toga, pakujem i dizajniram poklone u veće i manje korpe, a njihova cena zavisi od veličine. Naš narod voli raskoš i voli skupocene poklone, ali ipak držim se parole da treba da imam asortiman za svačiji ukus i svačiji džep – zaključila je Nađa.


Inače, 15 čokoladica sa jednim do dva različita omota staje 650 dinara, dok 35 čokoladica košta 1.050 dinara. Za 15 čokoladica do 5 različitih omota treba da izdvojite 800 dinara, za 35 vam je potrebno 1.200 dinara. Do 15 različitih omota i 35 čokoladica –ovaj originalni poklon će vas stajati svega 1.500 dinara.Tekst: Ljiljana Natošević Milovanović
Foto: Aleksandar Jovanović

Oceni vest:
17
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan