Đerlek: Sredinom januara u Srbiju stiže oko 500.000 doza ruske i velika količina kineske vakcine

Đerlek: Sredinom januara u Srbiju stiže oko 500.000 doza ruske i velika količina kineske vakcine

Državni sekretar u ministarstu zdravlja Mirsad Đerlek rekao je danas da očekuje da Srbija sredinom januara dobije oko 500.000 doza ruske vakcine Sputnjik, a dobiće i velike količine kineske vakcine protiv korona virusa.

Od petka će biti više od 110 punktova za vakcinaciju u Srbiji – rekao je za TV Pink Đerlek, koji je i predsednik Nacionalnog koordinacionog tima za imunizaciju, podsetivši da je planom predviđeno vakcinisanje po određenim grupama.

Đerlek, koji je juče primio rusku vakcinu, rekao je da nije bilo neželjenih efekata i da građani neće pogrešiti da prime bilo koju vakcinu ako je odobrena.

– Ministarstvo zdravlja je potpuno spremno za masovnu imunizaciju, kad vakcinišemo između 1.400.000 i 3.000.000 građana moći ćemo da kažemo da smo blizu pobede nad koronom –  rekao je Đerlek.

On je ocenio da je virus "malo popustio", s obzirom na broj novozaraženih i hospitalizovanih, ali su bolnice pune i mora se biti obazriv, jer kako je rekao "korona može da iznenadi a jedna greška može skupo da košta".

Đerlek je rekao i da ga "nervira" što pojedini mediji navode da postoji podela u državnom vrhu prema tome ko je primio koju vakcinu, što je, naveo je, netačno.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Pozdravljam

  pre 882 dana i 10 sati

  Trebalo bi da se na punktovima može dobiti i sertifikat o vakcinaciji.
  Evetnualno traka za rukav "Cepljen".
  Kad uđeš kasnije negde bez maske, da te ne kamenuju.
  Inače, paropo vakcine - što je dobro za Rusa, dobro je i za mene.

  Oceni komentar:
  0
  3