Dobro jutro, humani Novi Sade!

Dobro jutro, humani Novi Sade!

Čitajući vesti ovih dana, primećujemo da se pojedinci, udruženja, formalna i neformalna, trude da obraduju što više dece i da svaki maleni Novosađanin dobije novogodišnji poklon.

Tradicionalno, juče su Moto Deda Mrazovi paketiće uručili klincima u Dečjoj bolnici, Svratištu za decu i mlade, Centru za socijalni rad i Sigurnoj kući. Akcija je završena na Trgu slobode gde su delili slatkiše prisutnoj deci.

U toku je i humanitarna akcija "Slatkiš za mog drugara", a organizatori pozivaju zainteresovane građane da do četvrtka, 30. decembra, doniraju paketiće. 

Ispred TC "Promenada" su se do juče, prodajom kuvanog vina, punča, čaja i božićnih kolača skupljala sredstva za Udruženje za dečiju i cerebralnu paralizu Južnobačkog okruga "Sunce" – Novi Sad. 

Paketići su stigli i do Svratišta, a večeras se u Vatrogasnom domu u Petrovaradinu održava predstava na koju možete ući ukoliko donirate novčana sredstva ili novogodišnji paketić za "Deda Mraza vatrogasca".

Akcija je mnogo, a mnogo je i dece koju treba usrećiti, bar za novogodišenj i božićne praznike.

Kad smo već kod dece, od subote, 25. do ponedeljka, 27. decembra, u Betaniji je rođeno 26 beba, između dečaka i devojčica je bilo "nerešeno" – sa svake strane po 13, a jedna porodilja je na sve donela blizance ženskog i muškog pola.

Vremenske prilike baš i nisu za pohvalu – tu smo negde oko nule začinjene kišom ali, meteorolozi kažu da će od sutra biti nešto toplije. Biometeorološke prilike su takođe nepovoljne, uz savet za oprez u saopbraćaju.

Naš sugrađanin i gradska faca, meteorolog Marko Čubrilojuče je morao da obavesti svoje pratioce da on "vreme ne kontroliše nego prognozira" i da on ne može da utiče na to kad će pasti sneg. 

 

Najavljena su isključenja struje u Novom Sadu, Veterniku i u Rumenki.

Izmenjene su pojedine trase autobusa zbog sanacije zgrade bivšeg Radničkog univerziteta i zbog održavanja ceremonije u centru grada povodom preuzimanja titule Evropske prestonice kulture. Jednostavnije rečeno, deo Bulevara Mihajla Pupina zatvoren je za saobraćaj što svakako neće smanjiti saobraćajne gužve. Podsećamo da je deo Kisačke ulice zatvoren već mesecima. 


U Srbiji je, prema poslednjem preseku, zabeleženo 976 novih slučajeva korone, preminulo je (zvanično) 26 obolelih, a 25. decembra u Novom Sadu je bilo 35 novozaraženih.   

Za lep nastavak dana, zavirite u naš Navigator, pogledajte neki dobar film ili predstavu, kupite nešto na "Totalnoj novogodišnjoj rasprodaji umetnosti" i za trenutak zaboravite na sumornu svakodnevicu. O tome će se ipak razgovarati u Crnoj kući, ali vratimo se na našu poruku sa početka i verujmo u tome da će humanost ipak pobediti.

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan