FOTO: U Kineskoj četvrti otvoren Omladinski centar OPENS i kulturna stanica "Liman"

FOTO: U Kineskoj četvrti otvoren Omladinski centar OPENS i kulturna stanica "Liman"

Juče, 12. avgusta, je u tzv. Kreativnom distriktu, u novosadskoj Kineskoj četvrti, na Međunarodni dan mladih otvoren Omladinski centar OPENS i kulturna stanica "Liman".

Omladinski centar OPENS kojim će upravljati mladi je ujedno i Kulturna stanica OPENS koja je sastavni deo mreže kulturnih stanica u Novom Sadu koji je deo projekta Novi Sad – Evropska prestonica kulture.


Prisutnima se obratio Vukašin Grozdanović, Koordinator Omladinskog saveza udruženja "Novi Sad omladinska prestonica Evrope – OPENS":

Ideja o multifunkicionalnom, namenskom prostoru za mlade, koji radi po unapred definisanim standardima, a po principu “one stop shop” metodologije, prostor u kome se može realizovati nekoliko aktivnosti istovremeno. Koji je tehnički opremljen, a u kome rade omladinski radnici i aktivisti, prostor koji je otvoren i pristupačan za sve. Mesto gde su svi dobrodošli, ali je takođe spreman da izađe van svojih okvira, kojim upravljaju omladinske organizacije i organizacije za mlade, mladi u partnerstvu sa donosiocima odluka. To je zapravo ideja kojoj stremimo preko 20 godina.

 Održana je i simulacija radnog dana u Omladinskom centru OPENS, gde su svi prisutni imali priliku da se upoznaju sa predstavnicima omladinskih organizacija, organizacijama za mlade i institucijama kulture i njihovim programima.

Veče je upotpunio muzički program i  besplatan koncert predgrupe Tri kapljice, grupe "Buč Kesidi", kao i nastup DJ Miles Higha.
 
Oceni vest:
3
9

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Liman 4 Država

  pre 978 dana i 14 sati

  Kakav sad crni OPENS? Oni su nam i dalje na grbači? Zar s tim nije trebalo biti završeno 2019. godine?!

  Oceni komentar:
  1
  14