Hrana koja nam vizuelno dodaje kilograme

Hrana koja nam vizuelno dodaje kilograme

Sigurno ste se zatekli u situaciji da izgovorite "a još su mi sinoć bile dobre" nakon bezuspešnog pokušaja da uđete u omiljene pantalone. Evo i razloga zašto se to dešava.

Ukoliko ste se barem jednom našli u gore pomenutoj situaciji da vam je neki odevni predmet preko noći postao tesan, možete odahnuti jer kilaža nije uvek kriva za sve, pošto je sasvim nemoguće da se preko noći ugojite par kilograma tek tako, ali određene namirnice jesu. 

Mleko i mlečni proizvodi prvi su na listi osumnjičenih za ovaj problem, jer vas mogu prilično naduti i izazvati probleme s varenjem. Ukoliko ste primetili da vam ova namirnica stvara tegobe posavetujte se sa lekarom kako bi eventualno otklonili problem. 

Skrob je drugi na listi namirnica koje stvaraju nadutost, pa ukoliko redovno konzumirate hranu bogatu skrobom kao što su raž, ječam i pšenica koje sadrže velike količine fruktana, polimera fruktoze koji uzrokuju nadutost, možete slobodno okriviti ove namirnice zašto ne možete uvek da zakopčate vaše omiljene farmerke. Ako ste nešto od toga jeli sinoć, prebacite se na zob, kukuruz, pirinač ili krompir koji i dalje zadovoljavaju vašu potrebu za škrobom, ali imaju daleko manje fruktana. 

Veštački zaslađivači ne samo što nisu zdravi već kada je nadutost u pitanju mogu vaš stomak da pretvore u pravi balon, a gume za žvakanje obiluju upravo ovim suprancama, ksililitol i sorbitol . 

Iako svi nutricionisti preporučuju voće, i ono vam može napraviti čuda u želucu zbog velikih količina glukoze i fruktoze koje neki ne podnose. Ukoliko imate problem sa jabukama i kruškama, zamenite ih grejpom ili drugim citrusima, a i bobičasto voće je odlično u borbi protiv nadutosti.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan