IGOR JURIĆ: Roditelji, vodite računa o tome kakve fotografije svoje dece delite na društvenim mrežama

IGOR JURIĆ: Roditelji, vodite računa o tome kakve fotografije svoje dece delite na društvenim mrežama

Čime se služe pedofili, kako se reklamiraju, kriju i kako uspevaju da dobiju fotografije i snimke koji hrane njihovu kriminalnu ličnost?

O tome su jutros u studiju TV Prva govorili ekspertkinja za bezbednost na Internetu Katarina Jonev i predsednik Fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić

Jurić je rekao da distribuiranje pedofilskog materijala na internetu jeste povećana, ali da je dobra stvar što su roditelji naučili da problem primete i da ga prijave nadležnoj ustanovi.

On ipak podseća da nivo tehnološke pismenosti u Srbiji i dalje nije na zavidnom nivou, te da roditelji moraju da vode računa kakve fotografije svoje dece kače i dele na društvenim mrežama.

– Ljudi danas znaju da su određene stvari zabranjene da neke ne smeju da se distribuiraju i tada se prijavljuju. Jedna fotografija gde je nago dete na pesku se u roku od pet minuta uzima i prodaje kasnije. Takve fotografije se kupuju po tim sajtovima. U zavisnosti od toga koliko je dete nago tako se i cena povećava, a  ako vidite video materijale, oni su nešto skuplji – objasnio je Jurić, a prenosi sajt B92. 

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan