Institut u Kamenici dobio najsavremeniji medicinski aparat – iks nož

Institut u Kamenici dobio najsavremeniji medicinski aparat – iks nož

– Prvi put zdravstveni sistem Vojvodine dobio je najsavremeniji medicinski aparat – iks nož, koji će obezbediti najbolje uslove dijagnostike i lečenja pacijenata od onkoloških oboljenja – izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska novootvorenog objekta "Kamenica 3 sa PET centrom".

Reč je o završenoj prvoj fazi izgradnje objekta površine 2.500 kvadratnih metara, u kome je u toku instaliranje medicinske opreme, čiju je nabavku pomogla Vlada Republike Srbije. Vrednost ovih radova iznosi više od 975,3 miliona dinara.

Zajedničkim radom Vlade Srbije, Ministarstva zdravlja i Pokrajinske vlade, u planiranom roku završili smo radove na izgradnji ovog objekta, koji je u sastavu Instituta za onkološke bolesti. Ovde smo demonstrirali zajedništvo i sa zaposlenima na našim institutima, koji rade sa pacijentima sa najtežim oboljenjima. Oni su i u uslovima virusa kovid 19 uspeli da održe rad Instituta, a danas smo zajednički dočekali iks nož – novi standard za Vojvodinu – izjavio je predsednik Mirović i dodao da se u narednih desetak dana očekuje i dolazak novog PET skenera.

On je podsetio na to da su do pre sedam-osam godina pacijenti putovali na zračenje autobusom u Kladovo, kao i da nije bilo dovoljno CT skenera u regionalnim bolnicama, ni magnetnih rezonanci, da je na Institutu za kardiovaskularne bolesti bila ispravna samo jedna angio-sala, a da je danas slika potpuno drugačija jer ih ima širom Vojvodine.

Prema njegovim rečima, nastavljaju se radovi na fazi dva, poslednjoj u okviru izgradnje ovog objekta, koji će imati nove četiri etaže, namenjene za sva tri instituta u Sremskoj Kamenici.

Oceni vest:
6
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Duga je na nebu

  pre 189 dana i 21 sat

  Dobro je. Moći će da se leče političari i bogataši. Espešli partijaši.

  Oceni komentar:
  3
  10
 • Institut

  pre 189 dana i 20 sati

  A ko ce raditi? Nema radnika ni sada. .

  Oceni komentar:
  1
  10
 • kg

  pre 189 dana i 18 sati

  Samo da gradjani Novog Sada dodju na red, da to kome nasusno treba i pomogne.

  Oceni komentar:
  1
  11
 • cluffas

  pre 189 dana i 9 sati

  Zdravstveni sistem Vovjodine je redovno dobijao savremene medicinske aparate kada je Vojvodina bila AUTOMNA POKRAJINA!

  Oceni komentar:
  1
  8
 • Dok se neki ponose uspesima

  pre 189 dana i 4 sata

  Autonomna pokrajina, pokrajina, krajina, okrajak... možeš zvati kako hoćeš. Ne mere da zaboli.
  Možeš i ukinuti ime i negirati identitet, kako bi neki nazovi Srbi želeli.
  Ali, ako uzmeš žito i kukuruz koji nisi ti stvarao, pa polažeš monopol da ga samo ti prodaješ i trpaš novce u svoj Trezor NBS..... Eeeeeee..... onda brajko tu nisu ni čista ni bratska posla!

  Oceni komentar:
  1
  7