IZBORI NOVI SAD 2020: "Ruska stranka"

IZBORI NOVI SAD 2020: "Ruska stranka"

Lokalni izbori trebalo je da budu održani 26. aprila, ali nas je zadesila pandemija i ubacivanje glasačkih listića zakazano je za 21. jun. Novosađani će moći da biraju između 13 opcija jer je toliki broj izbornih lista koje je usvojila Gradska izborna komisija. Naš portal će do početka izborne tišine predstavljati učesnike u borbi za novosadsku vlast i skupštinsku fotelju, a svim akterima smo poslali identična pitanja. Za pretpostaviti je da neće svi želeti da odgovore, pa čitaoci treba da znaju da ukoliko neke stranke, organizacije i udruženja ne budu u ovom izbornom serijalu – to je njihova odluka.

Danas vam predstavljamo izbornu listu "Ruska stranka", a na pitanja nam je odgovorio Vojislav Šumanović, član Gradskog odbora "Ruske stranke".


Zbog čega ne bojkotujete lokalne izbore?

– Zato što verujemo da više možemo postići za lokal našim učešćem u njegovom unapređenju nego bojkotom izbora ili biti neutralan što za nas nije opcija.


Šta najviše zamerate aktuelnoj novosadskoj vlasti?

─ Znamo da to nije pitanje lokala, ali prevelika ovlašćenja javnih izvršitelja i prevelika naknada njihovog rada, puno parafiskalnih nameta koji direktno utiču na standard građana. Manjak parking mesta i manjak zelenog prostora.


Koji je po vama najveći problem u Novom Sadu i kako biste ga rešili?

– Najveći problem Novog Sada je što i dalje ima nekompetentnih ljudi na određenim pocizijama, manjak mesta za decu u obdaništima.


Šta garantujete da ćete uraditi ako dođete na vlast?

– Mi smo mala stranka i teško da možemo šta da garantujemo. Ono što možemo da garantujemo, a to je da ćemo dati sve od sebe da se poveća broj mesta za decu u obdaništima, zalagaćemo se za povećanje jednokratne pomoći za novorođenčad, što je automatski  i borba za povećanje nataliteta. Takođe, ne smemo da zaboravimo decu sa posebnim potrebama. Trudićemo se da dovedemo ruske investicije u Novi Sad, jer u ovom momentu nemamo ni jednu rusku investiciju u Novom Sadu, a koje ćemo postići putem naših bratskih veza sa ruskim privrednicima. Takođe ćemo se angažovati oko poboljšanja i efikasnosti rada Centra za socijalni rad.

Neprihvatljiva je pojava okretanja glave na zlostavljanje na javnom mestu, po sistemu "mene se to ne tiče"


Sa kojim strankama ili organizacijama sigurno nećete ulaziti u koalicionu vlast?

– Sarađivaćemo sa svim strankama koje dele naše vrednosti.


Da li mislite da Novi Sad nije bezbedan grad i zašto? Kako će to postati ako nije?

– Novi Sad je relativno bezbedan grad u poređenju sa drugim gradovima i sredinama, s tim da uvek postoji mogućnost i potreba da se nivo bezbednosti podigne. Po našem mišljenju, treba podići svest građana da daju svoj lični doprinos na ovom planu. Neprihvatljiva je pojava okretanja glave na, recimo, zlostavljanje na javnom mestu, po sistemu "mene se to ne tiče".


Šta vas izdvaja i daje vam prednost u odnosu na druge izborne liste?

– Izdvaja nas to što smo mlada stranka koja do sada nije bila u gradskoj vlasti i nismo imali dodira sa koruptivnim radnjama. Mi smo jedina stranka koja nije uzela sredstva iz budžeta za finansiranje kampanje.

Na koji način ćete zaustaviti/usporiti migraciju mladih Novosađana?

– Otvaranjem novih radnih mesta, povećanjem zarada najtraženijih kadrova kao što su medicinski radnici, vozači, kvalifikovani majstori... Stimulativne mere za pokretanje biznisa za mlade.


Kako bi ste opisali trenutno stanje u Novom Sadu?

– Zadovoljavajuće, ali uvek može bolje.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan