Na Institutu "Dedinje" u Beogradu koronom zaraženo 67 zdravstvenih radnika

Na Institutu "Dedinje" u Beogradu koronom zaraženo 67 zdravstvenih radnika

Direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" Milovan Bojić kazao je da je na tom institutu zaraženo 67 zdravstvenih radnika i naveo da su se zarazili od pacijenata koji nisu imali simptome korona virusa.

Bojić je za televiziju Prva rekao da je testirano 250 zdravstvenih radnika i pacijenata i da je pozitivan test na korona virus imalo 67 zaposlenih radnika i 14 pacijenata.

– Od njih, 61 osoba nema simptome, dok šestoro ima blago ispoljavanje – kazao je on.

Bojić je naveo da su od tih 67 osoba 11 lekari, i dodao je da su oni udaljeni sa posla.

Prema njegovim rečima, pacijenti su asimptomatski dolazili na taj institut na zakazane intervencije, a lekari su operisali sa zaštitnom opremom "kao korona negativne", jer pacijenti nisu imali simptome korona virusa.

On je dodao da će ubuduće operacije morati da se rade sa zaštitnom opremom za korona virus i naveo je da zna da je teško da se sprovede da svi pacijenti budu testirani pri dolasku na institut.

– Pacijente na institutu sinoć nismo mogli smestiti u neku od kovid pozitivnih bolnica jer nije bilo mesta. Nadam se da ćemo to učiniti danas –  rekao je Bojić.

On je dodao da su testirani i pacijenti koji su čekali intervencije, i da je od 17 petoro pozitivno na novi korona virus.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan