Novosadski lekar osuđen na sedam godina zatvora zbog pedofilije

Novosadski lekar osuđen na sedam godina zatvora zbog pedofilije

Viši sud u Novom Sadu prvostepeno je osudio Š. T, za koga su mediji ranije objavili da je lekar iz Novog Sada, na sedam godina zatvora zbog pedofilije.

On je osuđen za obljubu nad maloletnicom rođenom 2008. godine, a to krivično delo prema presudi trajalo je od marta 2018. do kraja februara 2020. godine.

U saopštenju piše i da sud nije cenio kao otežavajuću okolnost da je okrivljeni ranije bio osuđen zbog krivičnog dela iste vrste jer je ta osuda brisana iz kaznene evidencije.

Dodaje se da je sud prihvatio odbranu okrivljenog da je on devojčicu primao u njegovu kuću, da joj je davao na korišćenje svoj mobilni telefon i tablet, da ju je podučavao i sa njom razgovarao.

Precizirano je da je tim veštaka naveo da je Š. T. devojčicu "prevremeno uvodio u svet seksualnosti".

Razumljivo je da nije bilo drugih lica neposredno prisutnih kada se to dešavalo, te da nema očevidaca samih inkriminisanih događaja, ali to je uobičajeno za ovakva krivična dela. Kako nije bilo fizičkih tragova jer ni nije bila primenjivana sila, nema ni materijalnih dokaza u tom pravcu. To međutim, ne umanjuje uverenje suda koji je van razumne sumnje utvrdio da su se inkriminisane radnje dogodile – naveo je sud.

Sud je osuđenog obavezao da devojčici, na ime naknade nematerijalne štete isplati iznos od 300.000 dinara, kao i da plati troškove sudskog postupka.

Njemu je produžen pritvor, jer se sumnja da bi mogao da ponovi to delo.

Zbog prirode krivičnog dela, javnost je bila isključena sa glavnog pretresa.

Podsećamo, Š. T. je uhapšen u martu 2020. godine, a za ovo krivično delo se, navodno, saznalo iz dnevnika koji je vodila devojčica, a koji je zaboravila u školi. 

Oceni vest:
4
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan