Pristupni putevi novom "Žeželju" otvoreni za saobraćaj

Pristupni putevi novom "Žeželju" otvoreni za saobraćaj

Kako javljaju iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada, Miloš Vučević, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici obišli su danas pristupne saobraćajnice novom drumsko-železničkom mostu na Dunavu, a tom prilikom one su i otvorene za prolazak vozila.

– Кod starog mosta nismo imali ovako dobro projektovane i izvedene saobraćajnice i dobili smo daleko bolji ulazno-izlazni pravac sa sremske strane. Ovaj projekat je koštao 4,5 miliona evra, a finansirali su ga naši partneri iz Evropske unije. Biciklistička staza će biti spojena sa kejom, i ceo ovaj potez će biti potpuno uređen, kada se pomere izvođači radova ''Azvi'', a pripremamo uređenje čitavog keja sa sremske strane. Sada već uveliko pričamo o novim mostovima, nadamo se da ćemo dobiti jedan u okviru izgradnje auto-puta Ruma – Novi Sad, a i mi kao Grad spremamo projekte za nove mostove za nove generacije – naglasio je gradonačelnik Vučević.

Prema rečima ministarke Mihajlović izgrađeno je tri kilometra pristupnih saobraćajnica, tri kilometra kanalizacionih cevi i dva kilometra biciklističkih staza, a postavljeno je i osvetljenje.

– Važno je da je izgradnja Žeželjevog mosta, koji je simbol Novog Sada, kompletno završena. Ova godina je veoma važna u oblasti infrastrukture, jer smo mnoge poslove završili, a mnoge započinjemo, naročito na teritoriji Vojvodine. Razgovaramo o tome da sledeće godine usledi nastavak radova na rekonstrukciji brze pruge Novi Sad – Subotica, a na jesen 2021. imaćemo brzi voz od Beograda do Novog Sada koji će moći da se kreće 200 km na sat  – istakla je Zorana Mihajlović.Sem Fabrici ocenio je da je izgradnja Žeželjevog mosta važan projekat i za Grad Novi Sad i za celu zemlju.

– EU je veoma predano radila na ovom projektu i ukupno je izdvojila 36 miliona evra bespovrtanih sredstava. Uz pomoć organa lokalne i republičke vlasti u potpunosti je realiziovan veliki i složen posao, i ko god prođe ovim mostom može da vidi novo lice moderne Srbije – rekao je Fabrici.

On je dodao da je EU partner u mnogim infrastrukturnim projektima širom Srbije, te da će u tom pravcu i nastaviti svoje delovanje, kaže se na kraju saopštenja iz Kabineta gradonačelnika. 

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan