Pristupni putevi novom "Žeželju" otvoreni za saobraćaj

Pristupni putevi novom "Žeželju" otvoreni za saobraćaj

Kako javljaju iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada, Miloš Vučević, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici obišli su danas pristupne saobraćajnice novom drumsko-železničkom mostu na Dunavu, a tom prilikom one su i otvorene za prolazak vozila.

– Кod starog mosta nismo imali ovako dobro projektovane i izvedene saobraćajnice i dobili smo daleko bolji ulazno-izlazni pravac sa sremske strane. Ovaj projekat je koštao 4,5 miliona evra, a finansirali su ga naši partneri iz Evropske unije. Biciklistička staza će biti spojena sa kejom, i ceo ovaj potez će biti potpuno uređen, kada se pomere izvođači radova ''Azvi'', a pripremamo uređenje čitavog keja sa sremske strane. Sada već uveliko pričamo o novim mostovima, nadamo se da ćemo dobiti jedan u okviru izgradnje auto-puta Ruma – Novi Sad, a i mi kao Grad spremamo projekte za nove mostove za nove generacije – naglasio je gradonačelnik Vučević.

Prema rečima ministarke Mihajlović izgrađeno je tri kilometra pristupnih saobraćajnica, tri kilometra kanalizacionih cevi i dva kilometra biciklističkih staza, a postavljeno je i osvetljenje.

– Važno je da je izgradnja Žeželjevog mosta, koji je simbol Novog Sada, kompletno završena. Ova godina je veoma važna u oblasti infrastrukture, jer smo mnoge poslove završili, a mnoge započinjemo, naročito na teritoriji Vojvodine. Razgovaramo o tome da sledeće godine usledi nastavak radova na rekonstrukciji brze pruge Novi Sad – Subotica, a na jesen 2021. imaćemo brzi voz od Beograda do Novog Sada koji će moći da se kreće 200 km na sat  – istakla je Zorana Mihajlović.Sem Fabrici ocenio je da je izgradnja Žeželjevog mosta važan projekat i za Grad Novi Sad i za celu zemlju.

– EU je veoma predano radila na ovom projektu i ukupno je izdvojila 36 miliona evra bespovrtanih sredstava. Uz pomoć organa lokalne i republičke vlasti u potpunosti je realiziovan veliki i složen posao, i ko god prođe ovim mostom može da vidi novo lice moderne Srbije – rekao je Fabrici.

On je dodao da je EU partner u mnogim infrastrukturnim projektima širom Srbije, te da će u tom pravcu i nastaviti svoje delovanje, kaže se na kraju saopštenja iz Kabineta gradonačelnika. 

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije novi sad saveti novorođenčad betanija elektrovojvodina horoskop uhapšen diler isključenje vode sahrane novi sad obeležavanje novosadske racije raspored sahrana novi sad korona virus zodijak servisne informacije zdravlje raspored sahrana i ispraćaja izmena trase autobusa gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević astrologija klinika za ginekologiju i akušerstvo Spens bebe kina jkp lisje Novosadska racija bez vode JKP Vodovod i kanalizacija novosadsko porodilište dnevni horoskop isključenja struje