"GRADSKO ZELENILO": Naplata ulaza u novosadske parkove samo za organizovane grupe

"GRADSKO ZELENILO": Naplata ulaza u novosadske parkove samo za organizovane grupe

Vest koju su juče objavili pojedini mediji, da će JKP "Gradsko zelenilo" naplaćivati ulazak u novosadske parkove koji su pod zaštitom – Dunavski, Futoški i Кamenički, odnosi se isključivo na organizovane grupe posetilaca, kažu u tom javnom gradskom preduzeću za "Dnevnik", a nakon jučerašnje izjave da je naplata za građane Novog Sada u praksi "neizvodljiva".

Kako je za taj dnevni list izjavio Ivan Nožinić, savetnik direktora "Gradskog zelenila" za medije, u novosadskim parkovima trenutno se naplaćuje snimanje u komercijalne svrhe, promocije, zauzeće prostora i korišćenje saletle u Dunavskom parku.

– Novim cenovnikom predviđena je naplata za organizovane grupe posetilaca. Dakle, naplata se odnosi na njih, a ne na sve posetioce zaštićenih parkova. Pretpostavlja se da bi turističke agencije trebalo da se prethodno najave "Gradskom zelenilu" kao upravljaču ili da to učine posredstvom Turističke organizacije Novog Sada. Dakle, naplaćuje se organizovana poseta, a ne ulaz u park – navodi Nožinić za "Dnevnik", dodajući da, kada je u pitanju nekomercijalno fotografisanje i snimanje kamerom običnih posetilaca,  "to niti je moguće, niti bi bilo korektno naplaćivati". 

Oceni vest:
3
8

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • NoviSad

  pre 1201 dan i 18 sati

  Sram vas bilo i grad, i Gradsko zelenilo i sve koji kroje gradsku politiku... sramota me od mog grada...

  Oceni komentar:
  1
  32
 • Tina

  pre 1199 dana i 22 sata

  Pa da, u centru nema nigde zelenee povrsine, sve su zgrade i asfalt i zasto se onda ne bi naplacivio ulaz u park? Kako ih nije sramota, kazu da je neizvodljivo naplacivati ulaz jer dosta ljudi prolazi, umesto da kaze da je van svake pameti da se naplacuje ulaz. Kad vec ne smeju park da pretvore u parking, onda makar da naplacuju ulaz. SRAMOTA!!!!

  Oceni komentar:
  0
  1