ITALIJA: Virus konačno usporava, pojačava se kontrola na ulicama

ITALIJA: Virus konačno usporava, pojačava se kontrola na ulicama

Usporavanje širenja virusa Kovid-19 u Italiji dobar je pokazatelj i stručnjaci očekuju da će vrhunac epidemije u toj zemlji biti ove sedmice.

Oni su upozorili da su naredni dani ključni u borbi s korona virusom u toj zemlji.

Italija, prva država u Evropi koja je uvela drastične mere karantina na celoj teritoriji radi sprečavanja širenja korona virusa, pojačala je kontrolu na ulicama, uz sve veća ograničenja i kazne za prekršioce.

– Ova sedmica i nekoliko dana nakon toga su odlučujući, pošto je to vremenski period kada bi mere koje je uvela italijanska vlada pre 15-20 dana trebalo da daju rezultate, te se očekuje da vidimo da kriva (novoobolelih) pada brže narednih pet do šest dana, a i broj smrtnih slučajeva nekoliko dana kasnije – izjavio je pomoćnik generalnog direktora Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Ranijeri Guera za italijanski radio "Kapital", a prenosi B92. 

Prema njegovim rečima, usporavanje u rastu novih slučajeva zaraženih "izuzetno je pozitivan faktor", u pojedinim regionima Italije smatra da je blizu pad krive, tako da bi "vrhunac mogao biti ove nedelje", prenosi izveštač Tanjuga iz Ðenove.

U Italiji se broj novih slučajeva i smrtnost od posledica virusa kovid-19 svakodnevno saopštavaju u 18 časova, a prema jučerašnjim podacima, četvrtog dana u nizu zabeležen je pad broja novoobolelih od koronavirusa.

U nedelju ih je bilo 3.957, u ponedeljak 3.780, u utorak 3.612, a u sredu 3.491 novi slučaj zaraženih.

Kina je uputila treći tim lekara u Italiju, kao i medicinsku opremu, a kako su preneli lokalni mediji (vidi dole), još jedan ruski avion sa neophodnom opremom i lekarima stigao je u Italiju za pomoć u pandemiji.

Oceni vest:
6
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan