JGSP "Novi Sad" za pranje autobusa angažuje i omladinsku zadrugu

JGSP "Novi Sad" za pranje autobusa angažuje i omladinsku zadrugu

Novosadski javni gradski prevoznik izdvojiće do dva miliona dinara kako bi za pranje autobusa platilo radnike angažovane preko omladinske zadruge i agencije.

Kako javlja portal 021.rs, JSGP "Novi Sad" dodelilo je ugovor Omladinskoj zadruzi "Menadžer" i agenciji "Montop HRS" na tenderu za usluge pranje autobusa. Zadatak će biti da se ručno peru autobusi, da se ispiraju, kao i da se pere i briše njihova unutrašnjost.

Ugovor će se realizovati do iznosa od dva miliona dinara bez PDV-a. Vožnju u čistim autobusima Novosađani će platiti 3.300 dinara po vozilu. Kako je navedeno u konkursnoj dokumentaciji, uslugom su obuhvaćena 202 autobusa.

Razlog zbog čega JGSP "Novi Sad" izdvaja sredstva za nešto što bi njihovi zaposleni trebalo sami da obavljaju krije se u tome što u ovom preduzeću nema dovoljno radnika koji bi prali autobuse, a kako navode u GSP-u za 021.rs, "na ovaj način su i ranije angažovani radnici, s obzirom na to da je na snazi zabrana zapošljavanja u javnim preduzećima, te da gradski prevoznik zbog odlaska vozača iz preduzeća od republičke Komisije traži isključivo saglasnost za nova zapošljavanja nosioca osnovne delatnosti". 

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Djolle78

  pre 1452 dana i 6 sati

  Zadruga Stylos groupa u stečaju je fabrika za pranje novca a radnicima kasne plate17 meseci!!!!! Zašto se takve gazde ne hapse???

  Oceni komentar:
  0
  1
 • Danijel

  pre 173 dana i 21 sat

  Hocu da radim u gsp

  Oceni komentar:
  0
  0