Nabavka novogodišnjih ukrasa koštaće Grad više od 19 miliona RSD

Nabavka novogodišnjih ukrasa koštaće Grad više od 19 miliona RSD

Na praznično kićenje Novog Sada potrošeno oko 1.300.000 dinara više nego prošle godine.

Nabavka novogodišnjih ukrasa i rasvete odneće iz gradskog budžeta gotovo 19,1 milion dinara sa PDV-om, a nadležni u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije doneli su odluku da ugovor dodele novosadskoj firmi "Ilumina", koja će prazničnu dekoraciju isporučiti za 20 dana, te za njen kvalitet garantovati tri godine, prenosi "Dnevnik".

Kako se može videti u konkursnoj dokumentaciji, na Trgu slobode će biti dopunjena dekoracija od ranijih godina, a planirana je i nabavka 2D svetlosnih figura. Za taj prostor Uprava kupuje ukrase za delove fasada, a izuzev dopune starih lančanica s LED svetlom u Zmaj Jovinoj, na drveće u toj ulici biće postavljena i nova rasveta. Prazničnu atmosferu u Ulici kralja Aleksandra upotpuniće 3D svetlosne figure, dok će Bulevar oslobođenja zadržati pređašnji izgled pa će, kao i ranijih godina, drvoredi biti okićeni LED svetlom s "fleš" efektima, uz dopunu na mestima gde takva dekoracija nedostaje, navodi "Dnevnik"

Kada je reč o Gradskoj kući, za njeno ukrašavanje je planirano postavljanje sedam novih svetlećih LED motiva na arkadama i 15 lančanica, kao i 70 elemenata koji će formirati dekorativnu zavesu. Za ispisivanje nedostajućeg broja u tekstu "2021", koji će biti montiran na krovu, biće kupljeno crevo dugo 30 metara, a osim toga, predviđena je nabavka još 100 metara svetlosne lančanice "girlande" za rubne delove Gradske kuće, navedeno je u konkursnoj dokumentaciji, a prenosi novosadski dnevni list

Da podsetimo, prošle godine je za kupovinu novogodišnje rasvete  iz gradske kase izdvojeno oko 17,8 miliona dinara.

Oceni vest:
3
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Espešli 4 Ju

  pre 1302 dana i 18 sati

  Konsterniran sam inteligencijom. Diplomirani ljudi, sa fakultetom, iskusni, troše 19 miliona dinara na nabavku ukrasa u doba korone, kada se ljudi ne smeju okupljati, znači nema javnog slavlja. Pitam se pitam, da li od tih 19 miliona dinarjev, neko sebi trpa nešto u džep, naravno netransparentno i fakturalno zamaskirano?
  jer, narod je bez posla, gladan, onaj novi JAT, kako god ga sad zvali, otpušta 3000 ljudi, a za ostale i ne znamo.
  Izuzev ovog časnog portala, ostatak medija je poput CD-roma. Zapečeno samo na cenzurisane i odobrene, politički podobne vesti.
  KAžu da je najveća žurka pre totalnog kolapsa.
  Astrološki, predviđam veće nezadovoljstvo naroda između Svetog Jovana i Svetog Save iduće godine.
  Biće gadno i u svetu, ali kod nas, vruć januar.

  Ali, neee. Oni troše 19 miliona dinara, da psihološki podignu narod. Jer, kad narod vidi šarene lampice, odmah je zadovoljniji, manje gladan i zaboravi da nema posao, a da mu deci programski oduzimaju obrazovanje.

  Oceni komentar:
  0
  7
 • Vasa Ladacki

  pre 1302 dana i 17 sati

  Nekom je zafalilo 1.300.000 u padže...

  Oceni komentar:
  0
  4
 • Sale

  pre 1298 dana i 14 sati

  Ima se moze se...jos kao dete voleo sam da okitim moju novogodisnju jelku a to radim i danas, u xenonlight-u sam kupio novu rasvetu i jedva cekam da zasija u novogodisnjoj noci.

  Oceni komentar:
  0
  1
 • Lako je tuđe trošiti

  pre 1298 dana i 12 sati

  Džipovi su svetlosne figure. Dva džipa za nekog, a ostatak je nekih 30.000 evra za koje će biti nabavljene sijaličice.
  Ako se sve to lepo spakuje u fakturu, nakiti, a bude netransparentno - kako su nam i obećali za izbore - neko može sebe svašta da časti za Novu Godinu.
  U današnje vreme dati 190.000 evra za sijaličice...
  A ista TA VLAST je formirala sudske izvršitelje, koji su isterali ljude na ulicu, pa sad za te ljude javnost i narod prikupljaju vunu, džempere i najpotrebnije . dok se vlast BAHATI i troši 190.000 evra sa kumovima i prijateljima, potpisujući sumnjive fakture koje narod nije video.

  Oceni komentar:
  0
  1