Preprodavali gorivo pa oštetili budžet Srbije za više od 76 miliona dinara

Preprodavali gorivo pa oštetili budžet Srbije za više od 76 miliona dinara

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu, u saradnji sa Poreskom policijom u Novom Sadu, uhapsili su Lj.P. (50) iz Novog Sada i J.M. (44) iz Starih Banovaca, zbog postojanja sumnje da su izvršili krivična dela poreska utaja, poreska prevara i falsifikovanje službene isprave.

Sumnja se da su oni, kao odgovorna lica preduzeća iz Temerina i Starih Banovaca, tokom prošle i ove godine, kupili i preprodali više od 720.000 litara goriva stranog porekla. Gorivo su, kako se sumnja, kupovali u moldavskim i bugarskim lukama po nižoj ceni i skladištili ga u duple rezervoare broda, čiji je jedan od osumnjičenih vlasnik, a drugi zakupac. Osim duplih rezervoara, brod je imao i sonde koje su, kako se sumnja, podešene da prikazuju manju količinu goriva - navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Lj.P. i J.M. se sumnjiče da su, po ulasku u Republiku Srbiju, na improvizovanom pristaništu u Novom Bečeju, gorivo pretakali u cisternu Lj.P., a potom ga nelegalno prodavali kao evrodizel. Na ovaj način su, kako se sumnja, utajili porez i oštetili budžet Republike Srbije za više od 76.000.000 dinara.

Policija je podnela krivične prijave protiv još četvorice muškaraca, od kojih je jedan odgovorno lice preduzeća iz Starih Banovaca, a trojica posada broda koji se sumnjiče da su Lj.P. i J.M. pomagali u utaji poreza. Odgovorno lice preduzeća iz Starih Banovaca se sumnjiči da račune o nabavci goriva nije evidentirao u poslovnim knjigama, dok su članovi posade, kako se sumnja, pomagali pri istakanju goriva. Osumnjičeni Lj.P. i J.M. su, uz krivičnu prijavu, privedeni osnovnom javnom tužiocu u Smederevu.

Oceni vest:
7
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Normalno za Srbistan

    pre 934 dana i 8 sati

    To su uobičajeni srpski poslovi, opisani u knjigama starostavnim još od 15-og veka.

    Oceni komentar:
    0
    2